2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR ARANITOVIĆ ZA HOTSPORT: Želimo sve trofeje, pa i ABA Superkup!

Objavljeno: 19.09.18 u 19:43

Sutra će u Laktašima košarkaši Partizana početi novu sezonu, a u ovoj je, čini se, akcenat kao nikada bačen na mlade snage u timu Nenada Čanka.

Među njima, jedan od najistaknutijih je Aleksandar Aranitović, bek Partizana koji je iskusniji za jednu sezonu u crno-belom dresu.

– U Laktašima treba da pokažemo uspon i da smo se uigrali i izvukli pouke sa turneje po Španiji, a mislim da smo mi mladi igrači napredovali i da će se to videti u novoj sezoni, počeo je priču za HotSport Aranitović.

Partizan će sutra od 18 časova odigrati premijerni duel u novoj sezoni, u okviru ABA Superkupa gde će se sastati sa domaćinom turnira, Igokeom. Crno-beli nisu kompletni zbog problema sa povredama nekoliko pojedinaca poput Bandže Sija i Novice Veličkovića koji neće igrati u Republici Srpskoj, te će prostora da se pokažu imati mlađi igrači i novajlije. Ipak, mladi reprezentativac Srbije je optimista pred završni čin pripremnog perioda i u razgovoru za HotSport otkriva planove.

– Svesni smo da polako ulazimo u ciljnu ravninu i da sledi završnica kada je brušenje forme u pitanju. Rad nam je prijao da napredujemo, a iskreno rezultat nije bio primaran kroz test mečeve koje smo imalu z Španiji, već uigravanje sa novim saigračima.

Uprkos tome što Partizan nije imao pozitivan skor na turneji u Španiji, izabranici Nenada Čanka su izvukli pouke protiv nekoliko očito iskusnijih evropskih ekipa.

– Videli smo gde se nalazimo u odnosu na gigante kao što su Baskonija i Barselona. Naučili smo mnogo iz poraza, a najbitnije je da smo izvukli pouke. Pogotovo mi mlađi koji se kalimo na takvim mečevima.

Međutim, na red je došla sezona u kojoj će mladi igrači Partizana imati znatno veću odgovornost, a tu su sem Aranitovića i Marinković, Zagorac

– U Laktašima treba da pokažemo uspon forme pored činjenice da nismo kompletni. Svi rivali su se pojačali, doveli dobre igrače… Imaju iskusne timove Budućnost, Cedevita i Zvezda. Uz njih smo mi tako da će ABA liga biti jaka i zanimljiva. Ne treba zaboraviti da su ekipe dobro ‘skockane’ kao Mornar i Olimpija.

FOTO: STARSPORT

Borba za vrh bice (ne)izvesna od starta.

– Od početka treba pronaći pravi ritam i praviti niz pobeda. Nadamo se da ćemo doći do trofeja Superkupa, oni su uvek imperativ Partizana. Borićemo se maksimalno, a znači nam mnogo što će nas i u ovoj sezoni predvoditi Novica Veličković. Pravi vođa i kapiten čiji su saveti dragoceni. Dosta mi pomaže stariji brat Petar. Igrao je u istom dresu tako da mi je dosta olakšao uklapanje.

Iako je praktično tek na početku karijere, popularnog Sanija je već u dva navrata sputala teška povreda kolena.

– Dobio sam važnu bitku, nije bilo lako i najvažnije je da sam se vratio prošle sezone. Ova nova je puna izazova na tri fronta i želim dobar ucinak, zaključio je Aranitović.

0
0

2 Komentara

  1. ARANITOVICU SVAKA CAST
    ZA ZELJE I JA ISTO ZELIM
    ALI SA CANKOM MRKA KAPA
    SHVATICE UPRAVA ALI BICE
    KASNO. POCETNIK NE MOZE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter