Srbija je ubedljivim trijumfom 91:65 nad Estonijom osigurala treće mesto pred poslednja četiri kola, a evo šta je posle meča rekao selektor Aleksandar Đorđević.

Povezane vesti

Prva tema bila je povreda Bogdana Bogdanovića, to jest njegov izlazak iz igre. Tačna dijagnoza se ne zna, ali se u stručnom štabu ‘orlova’ nadaju da nije ništa ozbiljno.

Bogdan je osetio nelagodnost, nismo želeli da rizikujemo. Nadam se da nije ništa ozbiljno, sutra ide na preglede. Reč je o kolenu koje je operisao – istakao je Aleksandar Đorđević.

Šef stručnog štaba je kasnije govorio o pobedi nad autsjaderom Estonijom.

– Važna pobeda. Ne protiv pobednika sa velikim imenom, ali je svaka pobeda u ovom sistemu važna. I drugi rezultati nam idu na ruku, ali moramo da gledamo sebe, svoj ‘tanjir’, nikome niko ništa nije poklonio – rekao je Đorđević.

‘Sale nacionale’ je najavio da će se KS Srbije potruditi da se evroligaškim timovima dogovori dolazak igrača za preostala dva ‘prozora’.

Todorović će biti deo u narednim ‘prozorima’. Sa Mačvanom se čujemo svaki dan, brine i povreda Birčevića… KSS će se potruditi da zahvali svima kojinsu pustili igrače, a probaćemo da dovedemo i igrače iz Evrolige od klubova koji imaju sluha za ova FIBA takmičenja – istakao je selektor Srbije.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Strahinja Nikolić