Srbija je ubedljivim trijumfom 91:65 nad Estonijom osigurala treće mesto pred poslednja četiri kola, a evo šta je posle meča rekao selektor Aleksandar Đorđević.

Prva tema bila je povreda Bogdana Bogdanovića, to jest njegov izlazak iz igre. Tačna dijagnoza se ne zna, ali se u stručnom štabu ‘orlova’ nadaju da nije ništa ozbiljno.


Bogdan je osetio nelagodnost, nismo želeli da rizikujemo. Nadam se da nije ništa ozbiljno, sutra ide na preglede. Reč je o kolenu koje je operisao – istakao je Aleksandar Đorđević.

Šef stručnog štaba je kasnije govorio o pobedi nad autsjaderom Estonijom.

– Važna pobeda. Ne protiv pobednika sa velikim imenom, ali je svaka pobeda u ovom sistemu važna. I drugi rezultati nam idu na ruku, ali moramo da gledamo sebe, svoj ‘tanjir’, nikome niko ništa nije poklonio – rekao je Đorđević.

‘Sale nacionale’ je najavio da će se KS Srbije potruditi da se evroligaškim timovima dogovori dolazak igrača za preostala dva ‘prozora’.

Todorović će biti deo u narednim ‘prozorima’. Sa Mačvanom se čujemo svaki dan, brine i povreda Birčevića… KSS će se potruditi da zahvali svima kojinsu pustili igrače, a probaćemo da dovedemo i igrače iz Evrolige od klubova koji imaju sluha za ova FIBA takmičenja – istakao je selektor Srbije.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Strahinja Nikolić