0
Košarka

FOTO: Starsport

MIROSLAV RADULJICA: Ne bih o onima koji nisu tu, ovo je najbolje što Srbija ima!

Objavljeno: 14.09.18 u 11:50

Centar srpske reprezentacije Miroslav Raduljica govorio je za grčku ‘Gazetu’ posle poraza od Helena na Kritu u okviru kvlafikacija za Mundobasket.

Miroslav Raduljica je istakao da je poraz od Grčke korak nazad, ali da veruje da će se Srbija plasirati na Mundobasket u Kini sledećeg leta.

– Nadam se da ćemo uspeti da se kvalifikujemo za Svetski kup. Ovde smo mogli da napravimo prvi korak, nismo uspeli da pobedimo… Sada smo jedan korak dalje, ali to ništa ne menja za nas. Nastavićemo da se borimo i verujem da će Srbija otići na Mundobasket – rekao je srpski centar za ‘Gazetu’.

Kao najveći problem poraza na Kritu, Raduljica vidi u lošoj odbrani i nepoštovanju dogovora iz svlačionice.

– Nedostajalo nam je energije, nismo igrali pametno… Nismo radili stvari koje smo se dogovorili u odbrani, nismo ispoštovali ni priču posle odrađenog skautinga.

Za Srbiju nisu igrala tri od pet NBA igrača Miloš Teodosić, Nikola Jokić i Boban Marjanović, ali je Miroslav Raduljica po tom pitanju bio jasan.

– Već smo odigrali dva reprezentativna prozora bez većine tih momaka, nismo imali ni dovoljno treninga. Znate kako, igraš s nekim četiri godine, navikneš se na njega i sada su ti momenti nedostajali… Navikli smo da budemo tim, da igramo kao tim… Sada je možda to nedostajalo, ali ne treba pominjati one koji nisu tu. Ovo je najbolje što Srbija trenutno ima… Šta da se radi…

Miroslav Raduljica je pohvalio tim Grčke.

– Koliko vidim, najveći deo tima je bio na okupu, čini mi se da samo Janis (Adetokunbo) nedostaje… Grčka je odigrala jako dobro protiv nas, a dovoljno je videti kako su igrali u prethodnim utakmicama, da su pobedili sve… U odličnoj su formi – rekao je Raduljica i osvrnuo se na pitanje Grka o zagrljaju sa Burusisom i hoćemo li ga ponovo videti:

– Nadam se i ja. Ne samo s reprezentacijom, već i u klubu. Produžio sam ugovor na još dve godine u Kini, obojica igramo tamo, pa ćemo se viđati – zaključio je Raduljica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter