0
Evrobasket 2022

FOTO:PRINTSCREEN

STIGLI U HRVATSKU: Zlatni košarkaši odneli u domovinu trofej iz Novog Sada

Objavljeno: 19.08.18 u 17:35

Hrvatska selekcija do 16 godina osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Oni su u finalnoj utakmici savladali Španiju rezultatom 71-70.

Roko Prkačin bio je junak utakmice, jer je u samom finišu meča od poslednjih pet on postigao četiri koša. Izabranici Milana Karakaša hrabrom igrom došli su do željenog trofeja.

– Niste samo pokazali da ste zlatni na terenu, već ste zlatni u ponašanju, a to može biti ponos vašim roditeljima i svima nama. Odmorite se i nemojte nikako školu zaboraviti, poručio je mladim košarkašima predsednik Saveza Stojko Vranković.

I predsednik Stručnog saveta, legendarni Dino Rađa, koji je ovih dana boravio u Beogradu u sklopu kampa koji organizuju FIBA i NBA ‘Košarka bez granice’, imao je poruku za mlade košarkaše.

– Poručio bih roditeljima kako možete biti ponosni na njih, zbog načina ponašanja. Ova ekipa je projekt Saveza, mi smo bili svesni da moramo krenuti prema mlađima i da od početka moramo usaditi njima ljubav prema reprezentaciji da ne bi bilo kasnije otkaza. Pokazali su strahovitu hrabrost i to mi je isto jedan trenutak koji ne možeš naučiti, sa tim se rađaš. Igrali su kao ekipa, zato su i uspeli, videlo se na njima da su prijatelji i da ginu jedan za drugog, rekao je on.

Selektor je izjavio da je presrećan zbog uspeha njegove ekipe.

– Neverovatno sam srećan zbog ovog velikog uspeha. Iskreno, ni sam možda nisam bio svestan veličine uspeha dok nisam video broj poruka i poziva koje sam dobio nakon utakmice. Najviše sam srećan zbog momaka koji su to najviše zaslužili. Od prvog dana priprema se videlo da su to karakterni momci, prava ekipa. Praktički cele pripreme su prošle bez ikakvog ekscesa i ponašanje im je u svakom trenutku bilo na mestu. O njihovom talentu ne treba ni pričati, on je očit, bez toga sigurno ne bi bili prvaci Europe, rekao je Karakaš.

Junak finala, momak koji je beležio skoro 19 poena u proseku proglašen je za MVP-a turnira.

– Ovo je bilo stvarno lepih mjesec dana, bio je užitak igrati s ovom ekipom, o ovome smo sanjali, rekao je Prkačin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter