Zvezda Orlando Medžika Nikola Vučević stigao je na NBA kamp u Beogradu, ali je neizbežna tema bila Crvena zvezda.

Poznato je da je crnogorski košarkaš veliki navijač Crvene zvezde. Sada je otkrio i da više gleda fudbal od košarke, a imao je i poruku za trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića.


– Pratim fudbal možda više nego košarku. Dve godine uzastopno Zvezda igra u Evropi, i to je velika stvar. Trener Milojević je odradio dobar posao i lepo ih je gledati.

Crnogorski as se osvrnuo i na ABA ligu.

– Iako sam navijač Zvezde, drago mi je što je Budućnost napravila dobar rezultat prošle sezone. Igrao sam tamo tri-četiri meseca i to je jedan od najlepših perioda u mom životu. Igraće u Evroligi koja je jako takmičenje sa novim sistemom, neće im biti lako. Što se regionalnog takmičenja tiče, Zvezda, Cedevita i Partizan su bolji nego što su bili, Olimpija se takođe pojačala, tu je moj Mornar iz Bara. Biće bolja košarka u regionu i biće to dobro za razvoj mladih igrača. Nadam se da će Zvezda da osvoji titulu – rekao je Vučević.

Centar Orlanda je osuo paljbu po FIBA zbog takozvanih ‘prozora’.

– Sistem ne funkcioniše, ne samo kada je NBA u pitanju, nego ni polovina košarkaša iz Evrope ne može da igra. Nije to korektno. Evo primera radi, da se Crna Gora kvalifikuje za Svetski kup i onda dođemo recimo Dubljević i ja i igrači koji su to izborili ne idu na takmičenje.

Na kraju i o NBA ligi, to jest sve jačem ‘Zapadu’ u odnosu na ‘Istok’ gde je on.

– Lebron je sad sve promenio, svaki njegov potez menja stvari. Otišao je na Zapad i tamo više zakomplikovao situaciju. Nama je bio noćna mora dugo, godinama niko nije mogao da ga dobije i to psihički nije lako. Sada je nama malo olakšao, njima otežao, ne žalimo se. Istok je sada “otvoren”.

Na kraju razgovora za ‘Novosti’, Vučević je govorio o Srbima u NBA ligi.

Jokić igra na neverovatnom nivou, mlad je, na početku je karijere i srećan sam zbog njega i dobrog ugovora koji je dobio. Može još mnogo toga, ekipa igra veoma lepo i biće još bolji. Odlično je to što su Bogdan i Nemanja, odnosno Miloš i Bobi zajedno. Lakše je uvek kada imaš nekog svog da porazgovaraš. Tamo je surovi profesionalizam, svi imaju porodice. Ima druženja na putovanjima, ali mi sa naših prostora drugačije provodimo to slobodno vreme. Meni je sad Hezonja otišao, pa ću morati nekog drugog da nađem zaključio je Vučević.