Budućnost iz Podgorice će ove sezone igrati Evroligu, a po pojačanjima je favorit za osvajanje ABA lige, mada se sa tim ne slaže prvi čovek branioca titule Dragan Bokan.

Prvi čovek Podgoričana je istakao da ulogu favorita u ABA ligi daje Zvezdi i Cedeviti i da to nije pokušaj prebacivanja pritiska na drugu stranu.


– Ne prebacujemo pritisak na druge ili pokušavamo da sebe rasteretimo, ali i ove godine dajemo prednost Crvenoj zvezdi i Cedeviti u ABA ligi. Ali, mi ćemo biti mnogo jači i mnogo više konkurentni nego prošle sezone, u kojoj nas je timski rad doveo do toga da budemo član Evrolige. Zvezda i Cedevita imaju veći budžet nego Budućnost, a tu su i Partizan, Olimpija i Mornar. ABA liga nam je prioritet, ali nikome od 15 timova u Evroligi nećemo lako dati bodove – rekao je Dragan Bokan, a prenele su ‘Vijesti’.

Budućnost se tokom leta reforisala, evo šta se promenilo u Morači.

– Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo dobili jasne signale Evrolige da klub mora da funkcioniše kao ozbiljno privredno društvo. Njima je mnogo bitnije kako će klub funkcionisati organizaciono, nego kako će igrački izgledati – zaključio je Bokan.