0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DŽIKIĆ OKUPIO PODGORIČANE: Igraćemo maksimalno protiv svih, ali ništa ne obećavamo

Objavljeno: 15.08.18 u 22:22

Košarkaški klub Budućnost danas je predstavljanjem medijima otpočeo pripreme pred novu sezonu.

Podgoričanima su se priključile novajlije, a ekipa je ostala bez Gibsona, Kajla Lendrija i Doulmana koji su napustili prestonicu Crne Gore.

– Zahvalio bih se pre svega igračima koji nisu više sa nama,  a  takođe i bivšim članovima stručnog štaba. Pre godinu dana postavljena je ideja da se oslonimo na domaće igrače i u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće, a to je velika stvar za predsednika i klub, počeo je Džikić.

Adut šampiona ABA lige je i to što je okosnica tima već duže vreme zajedno.

– Jedan deo rada ove godine biće nešto lakši jer se poznajemo, to će pomoći da četvorica novih postanu deo ovog tima. Pohvaliću domaće igrače, na pristupu letnjoj pauzi gde su se svi bavili sobom, radili individualno, većina njih u Beogradu sa kondicionim trenerom Mihajlovićem. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami proverimo sebe gde smo i koliko možemo, dodao je on.

 
 
 
View this post on Instagram

The champions are back in the gym – @buducnostvoli started preparations for the new season. #ABALiga

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Prvi put će se plavo-beli susresti sa ovako teškim i zgusnutim rasporedom.

– Evidentni problem je raspored, pokušaćemo da napravimo korak napried organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan, igrati maksimalno protiv svih. Gde nas to vodi ne znam, ne zavisi samo od nas, ali oni koji budu kupovali karte za ‘Moraču’ imaće šta da vide. Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA ligi, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju. Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko verujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovde, zaključio je trener Budućnosti.

Pripreme za novu sezonu tim iz glavnog grada Crne Gore počeće za dva dana u Kolašinu, da bi 29. stigli na mini turneju u Beograd, gde će odigrati pet utakmica, a nakon toga idu na Sueper kup ABA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter