0
Košarka

Kamp “Košarka bez granica” u Beogradu će okupiti talentovane dečake i devojčice do 17 godina iz raznih evropskih država, uključujući i košarkaše iz Srbije.

‘KOŠARKA BEZ GRANICA’: Marjanović i Vučević deo kampa

Objavljeno: 14.08.18 u 12:09

Kamp “Košarka bez granica” u Beogradu će okupiti talentovane dečake i devojčice do 17 godina iz raznih evropskih država, uključujući i košarkaše iz Srbije.

NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije objavili su danas kompletan sastav aktivnih i bivših igrača i trenera iz NBA, WNBA, G-lige i FIBA koji će učestvovati na kampu “Košarka bez granica Evropa 2018″. (Basketball Without Borders Europe 2018). Kamp, koji se u Evropi organizuje po 17. put, okupiće 63 talentovanih devojčica i dečaka uzrasta do 17 godina iz 25 evropskih zemalja.

Kamp “Košarka bez granica Evropa 2018” predstaviće aktivne NBA i WNBA igrače, uključujući Bobana Marjanovića (L.A. Clippers, Srbija) i Nikolu Vučevića (Orlando Magic, Crna Gora), koji će se pridružiti ranije najavljenima Nemanji Bjelici (Sacramento Kings, Srbija), Bogdanu Bogdanoviću (Sacramento Kings, Srbija), Geriju Herisu (Denver Nuggets, SAD), Nikoli Jokiću (Denver Nuggets, Srbija) i Frenku Kaminskom (Charlotte Hornets, SAD/Srbija). WNBA košarkašice Ana Dabović (LA Sparks, Srbija) i Sonja Petrović (Phoenix Mercury, Srbija) takođe će da učestvuju na kampu.

FOTO: BWB 

Generalnom menadžeru Sakramento Kingsa, Vladu Divcu (Srbija) i njegovom asistentu Predragu Stojakoviću (Srbija) pridružiće se Dalibor Bagarić (Hrvatska), Radoslav Nesterović (Slovenija), Bruno Šundov (Hrvatska) i Dragan Tarlać (Srbija), od kojih su gotovo svi učesnici prvog kampa Košarke bez granica 2001. godine koji je održan u Trevizu u Italiji.

Na kampu će učestvovati i drugi bivši igrači: Žarko Čabarkapa (Srbija/Crna Gora), Predrag Drobnjak (Crna Gora), Gordan Giriček (Hrvatska), Boštjan Nahbar (Slovenija), Žarko Paspalj (Srbija), Aleksandar Pavlović (Crna Gora), Dino Rađa (Hrvatska), Vladimir Radmanović (Srbija), bivša WNBA igračica Rut Rajli (SAD), kao i Beno Udrih (Slovenija).

Od pomoćnih trenera koji će biti deo kampa “Košarka bez granica” na spisku se nalaze Den Bisačio (Miami Heat), Čejs Bjuford (Erie Bayhwaks, G League), Darko Rajaković (Oklahoma City Thunder, Srbija), Ognjen Stojaković (Denver Nuggets, Srbija), i Nik U’Ren (Golden State Warriors) koji će se pridružiti prethodno najavljenim trenerima Gregu Popoviću (San Antonio Spurs), Popaju Džonsu (Indijana Pacers) i Žaku Vonu (Brooklyn Nets).

Marin Sedlaček (Philadelphia 76ers, Srbija) i Patrik Hant (predsednik Svetske asocijacije košarkaških trenera, Australija) su direktori kampa, a na događaju u Beogradu učestvovaće i Dru Joder (Golden State Warriors), kondicioni trener.

Prvi kamp “Košarka bez granica” održan je u Evropi, u julu 2001. godine. Tada su Vlade Divac (Srbija) i Toni Kukoč (Hrvatska), okupili bivše saigrače iz reprezentacije Jugoslavije i trenirali sa 50 dece iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, u La Giradi u italijanskom Trevizu.

Sastavni deo kampa BWB Europe 2018 činiće i humanitarna akcija “NBA Cares” koja će pružiti pomoć deci i mladima u okviru par zdravstvenih institucija u Beogradu.

Najk, kao globalni partner kampa još od 2002. godine i ovoga puta će obezbediti sportsku opremu za trenere i učesnike kampa.

Kamp “Košarka bez granica” broji više od 3,300 učesnika iz 130 zemalja i teritorija, a više od 55 bivših polaznika kampa draftovano je u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova iz statusa slobodnih agenata. Rekord je postignut u sezoni 2017/18, kada su čak 24 bivša polaznika kampa učestvovala na prvom takmičarskom danu NBA lige, uključujući Miloša Teodosića (L.A. Clippers, Srbija; BWB Europe 2001).

DENVER, CO – FEBRUARY 7: Vladimir Radmanovic #77 of the Chicago Bulls shoots against the Denver Nuggets on February 7, 2013 at the Pepsi Center in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2013 NBAE (Photo by Garrett W. Ellwood/NBAE via Getty Images)

NBA i FIBA organizovali su 55 BWB kampa u 34 grada, u 27 zemalja na svih šest kontinenata. Više od 260 aktivnih i bivših NBA, WNBA i FIBA košarkaša i košarkašica, kao i više od 200 predstavnika timova iz svih 30 NBA klubova, bili su deo kampova “Košarka bez granica” širom sveta.

Zapratite kamp „Košarka bez granica“ koristeći hešteg #BWBEurope na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu.

BWB Asia 2018 održan je u Delhiju, u Indiji od 30. maja do 2. juna, dok je BWB Africa 2018 održan od 1. do 4. avgusta u Johanersburgu, Južnoafrička Republika

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter