Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić govorio je za tamošnje medije o Bajernu iz Minhena, ali i povratku na veliku scenu podgoričke Budućnosti.

Posle godinu dana pauze verni ljubitelji Evrolige moćiće ponovo da gledaju Dejana Radonjića pokraj terena, ovoga puta u ulozi šefa stučnog štaba Bajerna iz Minhena. Crnogorski stručnjak je govorio o Bavarcima sa kojima za devet dana kreće pripreme.


– Za 16. avgust su zakazani medicinski pregledi i tada zvanično počinju pripreme. Uradili smo dosta do sada, na planu formiranja tima, očekujem da dobro radimo i treniramo, ali i da uradimo sve kako bi eventualno još ojačali tim – rekao je Dejan Radonjić za TV Vijesti.

Ponuda je bilo posle odlaska iz Crvene zvezde, ali je Bajern izabrao, jer su im se poklopile ambicije.

– Imao sam pozitivne misli i osećaj kada sam dobio poziv Bajerna, bez obzira na kompleksnost trenutka u kome je poziv stigao. Zadatak je bio da se osvoji titula, da se plasira u Evroligu. Pretpostavljalo se da će klub dobiti dvogodišnju A licencu, ali želeli smo da ranije dođemo do elite, gde je Bajernu i mesto.

Dejan Radonjić je istakao zadovoljstvo što će sa Bajernom gostovati u Podgorici i čestitao je prvom čoveku kluba Draganu Bokanu i treneru Aleksandru Džikiću.

– Jako mi je drago što ću biti akter duela dva evroligaška kluba i tima. Budućnost je napravila veliku stvar, čestitke svima – igračima, predsedniku Bokanu, treneru Džikiću. Nije ni malo jednostavno napraviti balans između utakmica Evrolige i domaće scene, raspored je komplikovan, opterećenja velika, i psihički i fizički… Biće interesantno gledati i igrati Evroligu u Podgoricu. Vidim da je atmosfera sjajna, prava košarkaška, siguran sam da će ambijent fenomenalan, kao što je bio i pre toliko godina, dok sam igrao u Budućnosti u evroligaškom takmičenju – zaključio je Dejan Radonjić.