10
Košarka

FOTO: STARSPORT

IZ PARTIZANA OTKRILI: Stiže novi stranac, ali i dva centra!

Objavljeno: 24.07.18 u 11:42

Partizan je doveo tri pojačanja ovog leta, ali to je očigledno samo početak.

Dolazak novih igrača najavio je niko drugi već predsednik Ostoja Mijailović.

On je otkrio da se radi o igraču kakav je Markus Pejdž koji je nedavno potpisao za crno-bele, ali i da će jedan ili dvojica afirmisanih igrača na poziciji pet takođe doći u klub. Jedan od njih će verovatno biti Vladimir Dragičević kako je HotSport najavio.

– Naše ambicije progresivno rastu, ne samo sportske. Kad sam došao u klub, bio je taj period sagledavanja tih problema. Uzeli smo Kup Koraća u Nišu i to nam je dalo snagu da izguramo ovu godinu, postavljen je i tim i PR marketing, Partizan sada funkcioniše po modernijem sistemu, očistili smo našu klupu od igrača za koje smo utvrdili analizom sportskog sektora da nemaju kvalitet za Partizan, a ono što je dobro to je da oni nisu imali ozbiljne ugovore koji bi ugrozili klub. Dogovorili smo se sa njima, otišla je većina. Dovešćemo i igrače kao Pejdža, popunićemo taj roster sa kvalitetnim i mladm igračima. Dovešćemo još jednog ili dva centra. Bićemo prepoznatljivi po većini srpskih igrača, biće to igrači od 20-25 godina, želim da napravim vrhunski klub, sa vrhunskim sportskim rezultatima, ali i vrhunsku kompaniju koja bi živela od sopstvenih prihoda, kazao je Ostoja Mijailović gostujući na ‘Al Džaziri Balkans’.

Prvi čovek crno-belih je pričao i o tome kako se mnoge stvari danas razlikuju u odnosu na period kada je nova uprava stigla u klub pre skoro godinu dana.

– Pre 10 meseci sam sa novom upravom došao u KK Partizan, klub koga ne treba posebno ni predstavljati, najtrofejniji je na ovim prostorima. Došli smo u urušenu sredinu, ali navika je ostala da se žele trofeji. Pratili su nas brojni problemi, kada sam došao sagledao sam situaciju. Ja sam i ranije pravio firme od nule, ali je ipak za mene ovo bilo novo iskustvo. Trebalo je preći taj trnovit put, ali posle 10 meseci rezultati su se pokazali. Ne mogu da kažem da sada cvetaju ruže, ali je bolje nego što je bilo. Nije jednostavno preuzeti klub koji je dugovao 7.1 miliona evra obaveza, a zagaratovanih prihoda malo manje od dva miliona evra. Nema pametnog čoveka ili ekipe koji lako kogu da prevaziđu ove stvari. Kroz dokumentaciju se vidi da nije bilo profesionalnih ljudi na rukovodećim pozcijama, traljavo se radilo.

0
0

10 Komentara

  1. Cigani pricaju o parama i o tome odakle pare, pa vama sve daju svih ovih godina, al opet cete vi upasti u masinu pa cete se krstiti kad uzmete bilo kakav trofej , ugasice vam se ovo sto ste uzeli na brzaka , ipak 20 godina nista znali dje ste …Ostoja bravo samo cepaj , strah je cudo…a za vas limenke fmp-a Partizan je evropski gigant i uvjek ce biti dok je svijeta i vijeka, kompleksi vas ubise.

    0
    0
    Odgovori
  2. Hahah bledi pokusaji kopiranja Doktora Nebojse i vodjenje Giganta sa Malog Kalemegdana…Cini mi se da vam je rupa jos veca komsije maleeeeee….bice opet i ove godine…duple zalosti i duple bilestiii….hahahaaaaaaaaaaa….joj samo se stisnite manje ce da boli……

    0
    0
    Odgovori
  3. Lako je pričati, realnost je drugačija. Želje su jedno, mogućnosti su drugo. Pojačanja koja bira „struka“, mnogo so lošija od pojačanja Zvezde, Cedevite, Budućnosti i Mornara. Tako da se može sa sigurnošću reći da su to, kao i uvek u njegovom mandatu, promašaji. Šta će ti toliki stranci, da bi bio 5 u ABA ligi i 3 u Srbiji?

    0
    0
    Odgovori
  4. I naravno, sada Tegeltiji nista nije cudno, ni kako se dugovi smanjili, ni kako se dovode 30 igraca za sezonu ipo, 15 stranaca. A da, svi igraju za clansku kartu narodne biblioteke. Klasicno prevarantsko sportsko drustvo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter