Zvezdina najveća košarkaška ‘bomba’ ovog leta je povratak nemačkog centra, ljubimca navijača, Maika Cirbesa.

Povezane vesti

Nemac je dao prvi intervju od povratka na Mali Kalemegdan za košarkaški portal ‘Basketball Sphere’ i istakao da je uvek znao da će se jednom vratiti u crveno-beli dres.

– Još kada sam odlazio bio sam siguran da će doći taj dan kada ću se vratiti. Bio sam na odmoru kada me je agent pozvao i rekao da je Zvezda zainteresovana. Bilo je tu još nekih klubova, ali čim sam čuo da me žele nisam se dvoumio. Sve se odigralo veoma brzo – rekao je Cirbes.

Period između dva mandata u Zvezdi u velikoj meri obeležile su povrede.

– Mogu da kažem da sam dosta sazreo u prethodnom periodu, ali sam se košarkaški gledano mnogo mučio sa povredom. Imao sam problem sa plantarnom fascijom, radi se o neugodnoj povredi koja stvara bol u nozi. Srećom, već neko vreme je sa tim sve u redu. Međutim, još postoji neki mali strah u glavi sa kojim moram da se izborim i da se vratim na nekadašnji nivo, a nema boljeg mesta za povratak od ovog kluba.

Ciljevi u Zvezdi su poznati, ali Cirbes ne želi da daje velika obećanja.

– Ne obećavam ništa! Razgovarao sam sa mnogima o svemu što me čeka i mogu samo da garantujem da ćemo dati sve od sebe na svakoj utakmici. Krećemo ispočetka. Imamo novog trenera, novi tim, igramo u Evrokupu koji je veoma dobro takmičenje i nije za potcenjivanje iako je Evroliga jaka. ABA liga odavno nije bila ovako snažna. Jasno mi je da svi hoće titule i to je normalno, to su i naši ciljevi, ali dok ne dođe do toga treba ići polako. Moramo da smanjimo pritisak, čeka nas mnogo posla.

Vrlo pohvalno je govorio o novom treneru Milanu Tomiću.

– Imaćemo mnogo vremena da pričamo o svim detaljima. Ne bi sigurno bio toliko dugo u Olimpijakosu i ne bi došao na mesto šefa stručnog štaba kluba kakav je Zvezda da nije dobar trener. Navijači, ostanite mirni, strpljivi i budite uvereni da mi znamo za šta se borimo – zaključio je Maik Cirbes.