0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

PREDSTAVLJEN MILAN TOMIĆ: Stil igre? Nadam se da ćete videti na utakmicama

Objavljeno: 14.07.18 u 13:29

Crvena zvezda je danas i zvanično predstavila novog trenera. Kao što je najavljeno, novi šef struke crveno-belih je Milan Tomić, dugogodišnji pomoćni trener u Olimpijakosu. 

Tomić na Mali Kalemegdan stiže u izuzetno delikatnom trenutku, nakon sezone koja je crveno-bele ostavila bez Evrolige, a upravo povratak u elitno takmičenje je cilj čiji bi on trebalo da bude idejni tvorac.

Započeo bih time da sam se vratio u rodni grad da budem trener, nakon 26 godina u Atini. Bilo je lepih momenata… Eto kako život ide, došla je Zvezda, pozvala me… Pokušaćemo da igramo dobru, kvalitetnu i atraktivnu košarku. I biće nam potrebna pomoć navijača od kojih očekujem da budu šesti igrač. Nikome sa kim sam pričao nije prijatno da igra pred navijačima Zvezde, rekao je Tomić.

 

Usledilo je pitanje da li postoji strah kod njega, s obzirom na pritisak:

– Bio bih kod kuće da se plašim, ne bih došao ovde, rekao je Tomić.

Upitan za stil igre, rekao je da bi bilo potrebno „tri sata“ da ga objasni, a potom je dodao:

Nadam se da će se videti na terenu. I na treninzima.

Crveno-bele očekuje Evrokup:

– U Evrokupu ne treba potcenjivati nijedan tim. Jači je nego prošle sezone, ima dosta evroligaških klubova. Moramo da gledamo nas. To je najvažnije. Treba da pripremamo ekipu za teške utamice. Biće i teških putovanja. I ABA liga će biti teža nego prošle sezone. Meni je interesantno. Što je teže to je interesantnije.

 

Tomić se spremao da preuzme prvi tim Olimpijakosa, ali je umesto njega priliku dobio Dejvid Blat, nakon čega je rođeni Beograđanin prihvatio poziv beogradskih crveno-belih:

– Zvezda je veliki klub, veliki izazov. Bilo je lako da odlučim da dođem ovde.

 

Tomić će na klupi tima sa Malog Kalemegdana sedeti naredne tri godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter