0
Košarka

‘KOŠARKA BEZ GRANICA’: U Beograd stižu brojni NBA igrači i treneri, a među njima i Greg Popović!

Objavljeno: 05.07.18 u 12:30

NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije danas su najavili da će 17. izdanje prestižnog kampa Košarka bez granica (Basketball Without Borders Europe), biti održano od 15. do 18. avgusta u sportskoj hali “Žarkovo” u Beogradu.

Reč je o prestižnom događaju koji okuplja najbolje mlade evropske košarkaše, a NBA i FIBA prvi put će u Srbiji da primene program za globalni razvoj košarke, sa ciljem da dodatno popularišu ovaj sport na našim prostorima.

Učesnici kampa BWB Europe 2018 su talentovani igrači uzrasta do 17 godina iz cele Evrope, koji će dobiti mogućnost da uče od legendarnih igrača i trenera iz NBA i FIBA, kao i da se takmiče protiv najperspektivnijih igrača iz regiona.

Kamp BWB Europe 2018 okupiće veliki broj sadašnjih i bivših NBA igrača, uključujući imena kao što su Nemanja Bjelica (Minnesota Timberwolves), Bogdan Bogdanović (Sacramento Kings), Geri Heris (Denver Nuggets, SAD), Nikola Jokić (Denver Nuggets) i Frenk Kaminski (Charlotte Hornets, SAD/Srbija).

Vlade Divac (Sacramento Kings) i Peđa Stojaković (Sacramento Kings), tandem legendardnih asova, koji su učestvovali na prvom Kampu 2001. godine, takođe će da učestvuju na događaju u Beogradu, zajedno sa još nekim slavnim igračima, bivšim košarkašima i trenerima koji se očekuju.

NBA treneri takođe su potvrdili dolazak, a među njima su Popaj Džons (Indiana Pacers, SAD), Greg Popović (San Antonio Spurs, SAD) i Žak Von (Brooklyn Nets, SAD) koji će biti deo trenerskog dela kampa BWB Europe. Marin Sedlaček (Philadelphia 76ers) i Patrik Hant (predsednik Svetske asocijacije košarkaških trenera) biće u ulozi direktora kampa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter