Kapiten Crvene zvezde govorio je o nedavno završenoj sezoni.

Povezane vesti

Branko Lazić nije zadovoljan onim što je njegov tim postigao u periodu iza nas.

Većina igrača šampiona naše Srbije na zasluženom je odmoru. U pauzi pred početak sezone, oglasio se kapiten tima i izneo svoje mišljnje o svemu što su ekipa i on postigli.

– Kompletan utisak je da sezona bije bila onakva kakvu smo očekivali. Nismo ispunili taj glavni cilj, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. Igraćemo Evrokup i to je to. Nema šta dalje. Na to nismo uspeli da obranimo Kup i na kraju jedino smo osvojili titulu Srbije koja nas je malo utešila. Dakle, nije bila to najsjajnija sezona. Što negde nije ni iznenađenje kad se zna koliko promena smo imali i da je to bio početak novog ciklusa. Vreme ne možemo da vratimo, ostaje samo da radimo sa ciljem da već naredne sezone vratimo titulu ABA lige i ponovo se izborimo za Evroligu, počeo je Lazić.

Samo jedan trofej u sezoni nije nešto što zadovoljava momka rođenog u Loznici.

– Kasno smo shvatili kako stvari funkcionišu. Da smo i na Kupu igrali kako treba i savladali Partizan, ne bismo sada bilo u situaciji da pričamo samo o tom jednom trofeju. Ali, bez obzira na sve, sigurno da mi je drago zbog te titule. Bez obzira što mnogi omalovažavaju finale i sve ostalo, na terenu je bilo mnogo teže, nego što je to izgledalo, rekao je on.

Nakon pet godina, Zvezda će ponovo igrati Evrokup, a ciljevi tima za narednu sezonu ostaju isti po priči kapitena.

– Iskren da budem, još uvek nisam razmišljao o tome šta nas čeka naredne sezone. Sada pre svega želim da se psihički odmorim, pa ćemo videti šta i kako dalje. A, ono što sam već rekao, naš glavni cilj će biti da se vratimo u evropsku elitu i da novi ciklus počnemo kako treba, zaključio je Branko Lazić.