0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BUNDESLIGA: Radonjić ‘formula’ za titulu, slavili Jović, Lučić i Mačvan, bravo i za Saleta

Objavljeno: 16.06.18 u 23:03

Bajern iz Minhena novi je šampion Nemačke u košarci, pošto je sa 106:85 u ‘majstorici’ savldao Albu i igraće u Evroligi sledeće sezone.

Dejan Radonjić je ‘formula’ za osvajanje domaćih trofeja. Posle dominacije sa Zvezdom u ABA i KLS ligi, crnogorski stručnjak je do pehara odveo Bavarce. Titulu su slavili i srpski reprezentativci Stefan Jović, Vladimir Lučić, ali i povređeni Milan Mačvan.

Bajern je pitanje pobednika rešio možda već u prvoj deonici kada je ubacio 32 poena. Sve je jasno bilo u trećoj četvrini kada je Bajern imao nedostižnih 25 poena razlike.

Vladimir Lučić meč je završio sa 12 poena, dok je Stefan Jović stao na pet poena. Najefikasniji bio je Đedović sa 19 poena, dok je Kaningem dodao 16. Kod Albe se istakao Baterfild sa 29 poena.

Bajern će sledeće sezone igrati u Evroligi, dok će Alba sa Crvenom zvezdom i Partizanom u Evrokup.

Velike zasluge za trofej ima i selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je vodio Bavarce do marta ove godine, ali je smenjen iako je bio prvi u prvenstvu. Za ‘zlo’ mu je uzeto to što je poražen od Darušafake u četvrtfinalu Evrokupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter