0
Košarka

NBA: ‘Kralj’ nije mrtav – živeo ‘kralj’! (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.18 u 09:10

Neverovatna partija Lebrona Džejmsa u šestoj utakmici finala Istoka donela je trijumf Klivlenda nad Bostonom od 109:99 i ‘majstoricu’ za ulazak u veliko finale.

Kada god se namerači da nekoj ekipi ubaci 40+ poena, tako i bude. Čak iako su se čuvari smenjivali na njemu i utrkivali ko će više da ga udari u svakom prodoru i odbrani, čak iako je sam tražjio izmenu već u prvoj četvrtini što nismo videli dugo, dugo vremena… Opet mu Seltiksi nisu mogli ništa.

Lebron Džejms ubacio je 46 poena, imao 11 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte, čime je doneo trijumf od 109:99 Klivlendu i sedmu utakmicu u finalu Istoka.

Da li je potreban veći dokaz da je jedan od najboljih igrača u istoriji igre pod obručima?

Boston je mnogo bolje otvorio meč u prvoj, ali je Klivlend odgovorio preko Džejmsa u drugoj deonici, pa je na poluvreme velikom serijom u finišu otišao sa dvocifrenom razlikom – 54:43.

Međutim, veliki problem bila je povreda Kevina Lava koji se sudario glavama sa Džejsonom Tejtumom i izvukao je deblji kraj. Više se nije vraćao u igru.

Sve je palo na Lebrona koji takve situacije najviše voli i nikada nije bežao od njih. Sa tve trojke u nizu ubio je Seltikse u pojam i stavio tačku na šestu utakmicu, dok će se sedma igrati u noći između nedelje i ponedeljka od 2:30 u ‘TD Gardenu’.

Ubedljivo najbolju partiju od početka plej-ofa imao je Džordž Hil sa 20 poena, a doprineli su još i Džef Grin sa 14, odnosno Leri Nens junior sa 10 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U taboru gostiju, Teri Rozir se raspucao i imao je 28 poena, a Džejlen Braun je ubacio poen manje. Tejtum je ostao na 15, a Markus Moris i Markus Smarta na po 10 ubačenih koševa.

NBA, finala konferencija:

Istok:

Klivlend Kavalirs – Boston Seltiks 109:99 (3-3)

Zapad:

Golden Stejt Voriors – Hjuston Rokets (2-3)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter