0
Košarka

NBA, PLEJ-OF: Pršti u finalu Zapada, Harden doneo ‘brejk’ i prednost Hjustonu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.18 u 09:10

Hjuston Roketsi su izjednačili rezultat na 2:2 u finalnoj seriji zapadne konferencije NBA lige protiv Golden Stejt Voriorsa i vratili prednost domaćeg terena.

Kako je počeo meč u ‘Orakl’ areni, ko bi rekao da će se ovako završiti?! Krenulo je furiozno  za domaćina serijom 12:0. Publika u transu, rastrčani ‘ratnici’ u čijoj petorci su se svi starteri i zvezde već u tih uvodnih dva i po minuta svi upisali u listu strelaca uz dve trojke i šuteve bez promašaja.

Činilo se da je krenulo kao iz snova, i jeste, ali se onda desila amaterska Drejmonda Grina u kontri i Stiv Ker je odmah zatražio tajm-aut na 12:2. Kao da je znao da upravo to može da vrati Hjuston.

I tako je i bilo. Imao je Golden Stejt još jednu seriju kojom je otišao na 12 poena viška, ali kada je Džejms Harden uhvatio ritam, zaliha se topila. Ubacio je 22 od 30 poena u prvom poluvremenu, a kada mu se priključio Kris Pol u samom finišu poluvremena, koji do tada nije imao apsolutno nikakav doprinos, Hjuston je napravio plus 10, a na odmor otišao sa plus sedam (53:46).

Nošeni time, u nastavku su se probudili i ostali, pre svega u odbrani. Odsečena su krila Voriorsima i pre svega najboljim šuterima, koji u poslednjoj deonici nisu uspevali baš ništa da postignu.

Nije se ni Hjuston tada proslavio, ali kada je Erik Gordon na dva i po minuta pre kraja pogodio trojku, ispostavilo se da nakon toga Golden Stejt nije ubacio nijedan šut iz igre i meč je bio gotov.

Džejms Harden je bio najefikasniji na meču sa 30 poena, a bio je bolji nego inače u odbrani sa tri ukradene lopte i dve blokade. Rame uz njega bio je Kris Pol sa 27 poena i četiri asistencije.

Gordon je ubacio 14, Kapela osam uz 13 skokova, a Pi Džej Taker čak 16 uhvaćenih lopti uz četiri poena.

Stef Kari je kod domaćina imao 28 poena, Kevin Durent poen manje uz 12 skokova, a Drejmond Grin je imao 11 koševa uz 13 skokova.

NBA, plej-of, finale:

Zapad:

Golden Stejt Voriors – Hjuston Rokets 92:95 (2-2)

Istok:

Boston Seltiks – Klivlend Kavalirs (2-2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter