0
AdmiralBet ABA Liga

SLS: Razigrani Partizan razbio Megu u ‘Pioniru’ i zakoračio ka polufinalu

Objavljeno: 22.05.18 u 21:50

Košarkaši Partizana slavili su kao domaćini u prvom meču četvrtfinala Superlige Srbije protiv ekipe Mega Bemaksa rezultatom 97:68.

Crno-beli su večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prikazali možda i najbolju partiju u dosadašnjem delu Superlige, uzevši u obzir i rejting protivnika i sem perioda na sredini prve deonice nisu sebi dozvoljavali padove u igri.

Ekipa Nenada Čanka je gotovo čitvim tokom utakmice držala apsolutnu kontrilu nad dešavanjima na terenu i na kraju upisala ubedljivu pobedu i povela u četvrtfinalnoj seriji.

Partizan je na ovom susretu ključnu razliku u odnosu na rivala pravio docifrenim serijama na počecima prve tri deonice i do poslednjeg kvartala praktično razrešio svaku dilemu oko pobednika.

Utakmica je počela furioznom serijom domaćina koji je na krilina Marinkovića, Gagića i Vilijams-Gosa došao do vođstva od 16:4, ali je kako je to bio često slučaj ove godine došlo do njihovih praznih minuta.

Mega je vrlo brzo odgovorila serijom od 12:0 koja je započela trojkama Marjanovića i Jaramaza, a crno-beli su sa četiri vezana poena Brajme i dva Marinkovića prvi period ipak završili vođstvom od 22:20.

Drugi period počeo je novom serijom Partizana, koji je na uvodu druge četvrtine vezao tri trojke. Krenulo je pogotkom Marinkovića, nadovezao se Andrić sa dva dalekometna hica, a Kvami Von je razliku podigao na +13 (35:22).

U nastavku je lidersku ulogu preuzeo Veličković koji je sa sedam vezanih poena održavao vođstvo svog tima, a pomoć imao je u Vilijams-Gosu i Marinkoviću. Sa druge strame jedina dvojica raspoložni u redovima Mege bili su Bitadze i Jaramaz, a Partizan je na veliki odmor poneo vođstvo od 44:34.

Drugo poluvreme krenulo je igrom dva plus jedan Vilijams-Gosa, na šta se trojkom nadovezao Veličković, a onda se razgoropadio Gorđe Gadić koji sa šest vezanih poena zaokružuje seriju crno-belih od 12:0 , za vođstvo od 56:34.

Partizan je sigurnom igro movo vođstvo održavao i u poslednji desetominutni period ušao sa plusem od 23 poena (74:51) i praktično tada je bilo jasno da je pitanje pobednika ovde rešeno.

Do kraja je tim Nenada Čanka samo završio započet posao, a poslednju deonicu obeležio je težak pada košarkaša Partizana Bandže Sija, koji se nakon jednog zakucavanja udario glavom o parket.

FOTO: STARSPORT

Nakon toga Francuz je napustio partkert i zaputio se ka svlačionici gde mu je ukazana dalja pomoć. Ovaj pad jedina je senka na večerašnju pobedu Partizana, a treba istaći da je Si bio jedna od ključnih figura ove utakmice pošto je radio bukvalno sve na terenu, a poseban utisak je ostavio u fazi odbrane gde je potpuno zaustavio goste.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Đorđe Gagić sa 16 poena, Vanja Marinković je dodao poen manje, dok Najdžel Vilijams-Gos uz 14 poena imao i 8 asistencija. Odličan je bio i kapiten Novica Veličković koji je uz 13 poena imao i šest skokova i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Mihaljo Andrić ubacio 11 poena.

Kod Mege je prednjačio Goga Bitadze sa 17 poena i šest skokova, dok su Ognjen Jaramaz i Luka Ašćerić ubacili po 14. 

SUPERLIGA SRBIJE – PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

FMP – Zlatibor 102:53, u seriji 1:0

Partizan – Mega Bemaks 97:68, u seriji 1:0

Sreda:

21.00 Vršac – Zvezda, u seriji 0:1

21.00 Dinamik-Borac, u seriji 0:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter