2
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILENKO TOPIĆ: Napredujemo! Partizan? Rano je…

Objavljeno: 21.05.18 u 21:05

Nakon trijumfa od 39 poena razlike malo koji trener bi bio nezadovoljan.

Trenera Crvene zvezde Milenka Topića posebno je obradovao pristup i iskorak u stvarima koje nisu bile dobre u ligaškom delu Superlige.

– Važno je da smo započeli četvrtfinale pobedom. Bitan je način na koji smo došli do nje. Šta nije valjalo u prethodnom periodu, pokušali smo u toku pauze da to popravimo i mislim da smo deo toga uspeli da ispravimo. Mislim da smo u pas igri i trčanju napravili iskorak. Možda Vršac, uz dužno poštovanje, nije merilo. Raduje broj asistencija, timska igra i da smo u odbrani igrali jedan za drugog. Na kraju je to donelo razliku – izjavio je Topić na konferenciji za medije.

– Pričali smo ranije da smo psihički poljuljani i da nam je to bila kočnica. Fizički smo bili prisutni, ali glavom ne. Radimo na tome i mislim da ima pomaka. Već sledeća utakmica će pokazati kakvi smo, a pogotovo potencijalno polufinale ma ko god nam bio tamo rival.

Drugi meč igra se već u sredu uveče u Vršcu.

– Vršac je bio oslabljen, nije im igrao prvi plejmejker. Pored svih problema, zadesio ih je i taj maler. Mi smo iskoristili ono što posedujemo u timu. Raspodelili smo minutažu za sve ono što nam predstoji. Bez lažne skromnosti, idemo u Vršac da pobedimo. Uz ovakav pristup, zalaganje i pritisak na lopti mislim da to možemo da ostvarimo. Treba da zadržimo ovakav pristup i da tretiramo Vršac kao ozbiljnu ekipu. Odmorićemo se malo, a onda uraditi još jedan ozbiljan trening pred putovanje u Vršac.

Na pitanje da li Zvezda već razmišlja o polufinalu sa Partizanom, Topić je odgovorio:

– Naše planove ne menja potencijalni susret sa Partizanom u polufinalu. Ukoliko budemo igrali sa njima, igraćemo. Ne razmišljamo o njima. Gledamo sebe i da popravimo svoju igru i naše stanje u kom smo bili. Želimo da podignemo formu igrača koji su kuburili sa njom, da fizički podignemo stanje igrača kroz treninge – zaključio je Topić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter