Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Real Madrida u finalu, dok Nikola Kalinić misli da je manji broj poena ključ pobede.

Veseli se nada da će njegovoj ekipi pomoći iskustvo iz prošle godine, kada je osvojila titulu evropskog prvaka.


– Biće teška utakmica, finale je. Obe ekipe imaju veliku motivaciju da osvoje trofej, očekujem vrlo tešku utakmicu. Obe ekipe su dogurale do finala i zasluženo su tu. Mi moramo da smo spremni i koncentrisani za svih 40 minuta. Spremićemo se da damo sve od sebe. Prole godine smo imali dobro iskustvo i to će nam koristiti, rekao je Veseli novinarima.

Upitan da li će njegova ekipa biti u prednosti pošto ima mnogo više navijača u Beogradu, Veseli je rekao da je to prednost, ali da njegov tim mora da se drži svog plana, da bude koncentrisan i da dobije utakmicu.

A na pitanje imaju li saigrači i on ‘lek’ za Luku Dončića i Serhija Lulja, vlasnik priznanja za najmagičniji momenat sezone kratko je odgovorio:

– Imamo!

Nikola Kalinić rekao je da je važno da ekipa postavi igru kako ona voli, da igra sporije i na manji broj poena.

– I oni znaju da se “potuku”, pogotovo njihovi visoki igrači i bekovi nisu mekani. Volimo da se “potučemo”, a to možemo kada znamo da imamo dovoljno igrača, da možemo da imamo koji faul više i više igrača na raspolaganju, da potrošnja energije bude na većem nivou, rekao je srpski košarkaš.

Naveo je da ne može ništa da priča o sudijama, da ne bi bio kažnjen, te dodao da se nada da će kriterijum biti ujednačen, kako bi bolji tim pobedio.

– CSKA je bio favorit, Real je to iskoristio i pobedio. Potrudićemo se da oni ne završe sezonu kao što smo mi prošle godine, jasan je Kalinić.

Aktuelni šampioni Evrope košarkaši Fenerbahčea igraju u nedelju od 20 časova protiv Real Madrida u finalu Fajnal fora u Beogradu.