2
AdmiralBet ABA Liga

SLS: Tamiš mučio šampiona u Železniku, Zvezda u finišu slomila rivala za prvo mesto pred plej-of

Objavljeno: 15.05.18 u 14:52

Košarkaši Crvene zvezde slavili su kao domaćini protiv ekipe Tamiša rezultatom 94:87, meču 10. kola Superlige Srbije.

Pančevci su slično kao i u njihovom prvom međusobnom susretu dosta namučili crveno-bele, koji su dobrom serijom u finalnih pet minuta ipak izbegli novu neizvesnu završnicu i došli do trijumfa koji im je osigurao prvo mesto na kraju takmičenja po grupama.

Košarkaši Crvene zvezde su odlično otvorili utakmicu, već nakon prve četvrtine došli do dvocifrenog vođstva (29:17) i u tim momentima se činilo da će meč u Železniku do kraja biti lišen bilo kakve neizvesnosti.

Ipak, Pančevci su se po ko zna koji put pokazali kao tvrd orah za crveno-bele i u drugoj deonici su se prilično brzo vratili u igru. Na pet minuta pre odlaska na veliki odmor gosti su uspeli da preoktenu na 37:36, ali je tada Zvezde malo došla k sebi i u drugo poluvreme prenela vođstvo od 50:44.

Tamiš nije posustajao ni u nastavku susreta i ni u jednom momentu nije dozvolio favorizovanom protivniku da se rezultatski odlepi. Naprotiv. Ekipa Bojana Jovičića je u trećem kvartalu potpuno istopio prednost Crvene zvezde i u poslednji desetominutni period se ekipe su ušle u egalu 67:67.

Prva polovina odlučujuće deonice donela je rezultatsku klackalicu da bi crveno-beli u finišu meča serijom 7:0, na oko minut ipo pre kraja meča, došli do ključne prednosti 92:84.

Do kraja je ekipe Milenka Topića sigurno održavla vođstvo i došla do pobede koja im je donela prvo mesto u grupi A.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Alen Omić sa 19 poena i 14 skokova, a predio ga je Džejms Feldin sa 17 poena. Dvicifreni su još bili i Lazić sa 14 poena, Ročesti sa 11, odnosno Dobrić i Davidovac sa po 10 poena.

Kod Tamiša prednjačio je Ilkić sa 18 poena, dok su po 14 postigli Savić, Vitković i Knežević.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. I samim tim nada u sto skoriji odlazak Felde,Lesora i ostale promasene druzine,koja za godinu nije svatila tezinu dresa koji nose.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter