Košarkaši Crvene zvezde su kao domaćini upisali pobedu protiv ekipe Tamiša i na taj način osigurali prvu poziciju u grupi pred početak druge faze takmičenja.

Do ovog trijumfa crveno-beli su stigli teže nego što su mnogi očekivali, a njihov trener Milenko Topić smatra da je to posledica slabe fokusiranosti njegovih igrača koji su mislima već bili u plej-ofu.


– Teška utakmici koju smo morali da pobedimo da bismo ostali na prvoj poziciji. Nismo uspeli da na teren prenesemo energiju koju smo imali. Mi smo mislima bili u plej-ofu. Ekipa Tamiša je doprinela našoj lošijoj partiji. Pojavila se bojazan i nedoumica u branjenju centralnog pika. Pokušali smo na više načina da to zaustavimo. Ponekad je bilo dobro, ali mnogo češće loše. Sve je ipak posledica toga što smo ušli mekano bez energije i bez kontakta. Imali smo zadatak da ostanemo na prvoj poziciji i to smo uradili. Odmorićemo se jedni od drugih jedan dan i spremamo se za plej-of, rekao je Topić.

Centar Crvene zvezde Alen Omić koji bio je najbolji pojedinac svog tima u utakmici sa Pančevcima, ističe da je najvažnije da je ekipa ostvarila zacrtan cilj i došla do prvog mesta u grupi.

– Svi smo znali da neće biti lagana utakmici i da oni neće doći sa belom zastavicom. Čestitam stručnom štabu na dobro pripremljenoj utakmici. Iako je bilo uspona i padova, ostvarili smo zadatak da budemo prvi na tabeli u našoj grupi. Treba se odmoriti i vratiti se na teren sa novom energijom jer znamo šta nas čeka u budućnosti-, rekao je Omić.