1
Evroliga

KIRILENKO UDARIO NA EVROLIGU I ŠPANCE: Oni diskredituju ostale klubove

Objavljeno: 12.05.18 u 20:08

‘Rat’ FIBA i Evrolige traje, a prvi čovek KS Rusije istakao je da je jedino rešenje pomirenje, mada je iskritikovao EKA i Španiju.

Andrej Kirilenko je jasan, spas za evropsku košarku je ujedinjenje. On shvata da je EKA komercijalna firma i jača od FIBA, ali da ona ne doprinosi razvoju košarke. Udario je i na Španiju, zemlju sa najviše učesnika u ‘eliti’.

– Moj stav je jasan, košarka u Evropi mora da se ujedini. Apsolutno je potrebno naći rešenja za ‘prozore’. Evroliga se zasniva na komercijali, oni mogu da urade šta žele. Ali, oni bi trebalo da imaju razumevanja kako sve što oni rade utiče na druge klubove i lige. Recimo, ne razumem zbog čega se toliko favorizuju španski klubovi. ‘Ok’, Endesa liga jeste najkvalitetnija, ali zašto da Španija u Evroligi ima pet od 16 klubova. To diskredituje takmičenje – rekao je Andrej Kirilenko.

Recimo, sledeće godine Srbija i Francuska koje spadaju u TOP košarkaške zemlje Evrope neće imati učesnika u najjačem evropskom takmičenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter