1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

IZ NBA, BEZ TRUNKE ZADRŠKE: Izjava koja najbolje pokazuje koliko je ova Zvezdina sezona bila očajna

Objavljeno: 12.05.18 u 12:23

Košarkaški klub Crvena zvezda polako privodi sezonu kraju. Ostale su još dve utakmice u grupnoj fazi Superlige Srbije, a potom i plej-of, pre nego što sezona koju će crveno-beli želeti da zaborave i zvanično bude završena.

No, čak ni osvajanje trofeja šampiona Srbije, iako bez ikakve dileme uspeh za poštovanje, neće ublažiti utisak gorčine, a na svu muku navijača Zvezde nadovezao se i predsednik Filadelfija Seventisiksersa, Brajan Kolanđelo.

On je, u razgovoru sa medijima povodom toga da li će neko od igrača koje su Siksersi draftovali prošle godine zaigrati u narednom izdanju NBA šampionata, istakao nešto što, iako na prvi pogled nije direktno upućeno Zvezdi, indirektno itekako ima uticaja na crveno-bele.

Naime, Kolanđelo je, upitan za status Matijasa Lesora, rekao:

– On se nije razvio do tog nivoa, još uvek uči da igra košarku… Ne očekujem ga u NBA ligi.

FOTO: STARSPORT

 

Lesor je prošle godine izabran kao 50. pik na draftu, i navijači Seventisiksersa su ga dočekali sa velikim očekivanjima. Prelazak u Crvenu zvezdu trebalo je da mu omogući da poput Boldena napravi iskorak i postane jedan od nosilaca igre Zvezde. 

Da li je u pitanju loš rad, ili jednostavno pogrešna procena Filadelfije kada je odlučila da „podigne“ mladog Francuza, videćemo najverovatnije uskoro, ali se čini da dobar deo „krivice“ ide na dušu Crvene zvezde, i pre svih Dušana Alimpijevića, s obzirom na to da je tokom cele sezone praktično kod celog tima, a najviše kod Lesora, primetno da nije ostvario bilo kakav napredak.

FOTO: STARSPORT

Ipak, u narednoj sezoni će u NBA ligi najverovatnije i zaigrati jedan košarkaš koji u svojoj biografiji ima ime Crvene zvezde, pošto će Džona Bolden, koji je prošle godine nastupao za FMP Železnik, a potom kao igrač Zvezde prešao u Makabi, zadužiti na leto opremu tima iz „grada bratske ljubavi“.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter