1
AdmiralBet ABA Liga

DA LI OVO ZNAČI KRAJ: Bertomeu presekao – zvezdašima slomljena srca, navijači Partizana imaju razloga za sreću!

Objavljeno: 11.05.18 u 21:56

Fajnal for Evrolige se bliži, na programu je narednog petka i nedelje, a zvaničnici najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja polako pristužu u Beograd.

Jedan od njih je i prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, koji, na žalost, ne nosi lepe vesti.

Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno, rekao je Bertomeu u intervjuu datom Novostima, i tako verovatno otkrio kakva se budućnost nalazi pred crveno-belima.

Umesto Beograđana, predstavnik ABA lige, sada je već izvesno, biće Budućnost:

– Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja… Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu, dodao je prvi čovek Evrolige.

U narednoj sezoni Evrokup će igrati tri tima iz ABA lige – Crvena zvezda, Cedevita i Mornar iz Bara, a Bertomeu je otkrio i veoma dobru vest za navijače Partizana:

Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve „vajld karte“ koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome.

Naravno, bilo je reči i o Fajnal foru…

Nemam dilemu da će predstojeći fajnal-for u Beogradu biti jedan od najboljih ikada odigranih, ako ne i najbolji – počinje priču za „Novosti“ Đordi Bertomeu, predsednik i izvršni direktor Evrolige. – Na terenu, u središtu svega, nalaze se četiri neverovatna tima, koji će ponuditi najbolju košarku koju možete videti u Evropi, verovatno i na planeti. Van terena, Beograd će, siguran sam, biti savršen domaćin. Grad se već „obukao“ u boje fajnal-fora, a lokalne vlasti su istinski posvećene tome da svetu pruže vrhunski događaj po najvišim standardima. Svi gosti, bilo iz regiona, Evrope ili sveta, imaće mogućnost da uživaju u košarkaškom spektaklu 24 časa dnevno u gradu koji živi i diše košarku, zaključio je Bertomeu.

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter