Košarkaši Crvene zvezde su nakon turbulentnih dana i smene trenera Dušana Alimpijevića uspeli da dođu do važne pobede protiv čačanskog Borca i to sa razlikom koja ih vodi na lidersku pozicjiu grupe A Superligi Srbije.

Nakon svoje debitantske utakmice, novi trener crveno-belih Milenko Topić imao dosta razloga za zadovoljstvo.


-Teška utakmica, težak period iza nas. Još se tražimo, i ne vraćamo se na kolosek nekih ranijih partija. Borac zna da igra košarku, atipična su ekipa, igraju sa dve četvorke…Mi smo imali samo par dana da se pripremimo za ovaj meč. Ono što u nastavku takmičenja moramo da korigujemo i svedemo na minimum jesu te prazni minuti, koje smo imali i na ovom susretu i zbog kojih smo u nekoliko navrata primali lake poena-, rekao je Topić nakon utakmice.

On je istakao da ga raduje energija koju je video kod igrača, a koja im je obezbedila pobedu sa dovoljnom razlikom da preuzmu lidersku poziciju u grupi.

-Sa druge strane raduje me energija kojom je ekipa ušla u utakmicu. Igrači su pokazali da nisu zaboravili da igraju. Naše je da probamo da se vratimo na pobednički kolosek. Imamo još dve utakmice do kraja grupne faze, dobili smo danas sa deset razlike, što nam daje šansu da budemo prvi. Naravno, pod uslovom da ne napravimo neku glupost-, zaključio je Topić.

Njegov kolega na lupi Borca, Jovica Arsić, nije previše očajavao nakon poraza.

-Čestitam Zvezdi na pobedi. Mi nismo iskoristili male prednosti koje imamo u odnosu na Zvezdu. Ipak su oni kvalitetniji i iskusniji tim. Za nas je u ovom trenutku najbitnije da se Đoković vraća i da polako dobija veću ulogu. To će nam mnogo značiti u plej-ofu-, poručio je Arsić nakon utakmice.