0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

POMIRENJE SVE DALJE: PAO danas pregovarao sa FIBA

Objavljeno: 03.05.18 u 22:29

Nastavak ‘rata’ na relaciji Atina-Barselona se nastavlja, a sada se ‘umešala’ i krovna košarkaška organizacija.

Da li je FIBA dobila prvu veću bitku protiv Evrolige? Dok se dvoje svađaju treći koristi. Naime, ‘rat’ ECA i Panatinaikosa bi uskoro mogao da dobije epilog. Danas suse sastali prvi čovek PAO-a Dimitris Janakopulos i generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

– Kada vidite da je nešto propalo, onda morate da razmotrite sve moguće opcije. Panatinaikos mora da igra u takmičenju koje zaslužuju njegovi navijači – rekao je Janakopulos i dodao:

– FIBA Liga šampiona postoji već treću godinu i napravila je veliki progres, a sa Panatinaikosom u njoj će se razvijati još brže. Odluka još nije doneta. Biće gotovo kada potpišemo ugovor i pridružimo se definitivno. Da bi došlo do promene menadžeri ekipa iz Evrolige moraju da podrže promene. Već smo ugovorili sastanke u Beogradu sa učesnicima fajnal-fora.

Nema šta, odlazak Panatinaikosa bi bio veliki gubitak za Evroligu, a dobitak za FIBA Ligu šampiona. Mada, veliko je pitanje ko bi sledeće sezone mogao da obuče dres ‘zelenih’, jer bi odustajanje od Evrolige oteralo najbolje evropske igrače, ali i kvalitetne Amerikance koji žele da igraju u ‘eliti’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter