0
Košarka

NBA: Bostonov trio srušio Sikserse u ‘TD Gardenu’, Tejtum kao nekada Bird (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.18 u 09:05

Košarkaši Boston Seltiksa kao domaćini su slavili nad ekipom Filadelfije rezulatom 117:101, u prvom polufinalnom meču plej-ofa istočne konferencije.

Uprkos velikim problemima sa povredama ključnih igrača, gde pored već duže odsutnih Gordona Hejvorda i Kajrija Igrvinga nije bilo ni Džejlina Brauna koji je povredio zadnju ložu, „kelti“ su odigrali sjajnu utakmicu i pobedom otvorili seriju protiv Embida, Simonsa i drugova.

Ključnu ulogu u pobedi ekipe Breda Stivensa igrao je trio Teri Rozir-Džejson Tejtum-Al Horford, koji su nadomestili izostanke pomenutih igrača i pokazali da je Boston pre svega tim koji je u stanju da nadoknadi svačiji izostanak. 

Rozir je utakmicu završio sa 29 poena (7/9 za tri), odam skokova i šest asistencija, ruki Džejson Tejtum je ubacio poen manje, dok je Horford meč završio sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifren je bio i Markus Moris sa 11 poena i pet skokova, dok je Markus Smart u devet poena zabeležio i isto toliko aistencija.

Tejtum je postao i prvi ruki iz redova Bostona, koji je ostvario 28+ poena na jednom plej-of meču još od 1980. godine kada je to učinio Leri Bird.

Seltiksi su posle izjednačene prve četvrtine do odlaska na poluvreme stekli 11 poena prednosti, da bi tu prednost u nastavku sigurno održavali i u finišu je podigli do maksimalnih +18 (115:97).

U redovima Filadelfije najefikasniji je bio Džoel Embid sa 31 poenom i 13 skokova, sledio ga je Džej Džej Ridik sa 20, dok je Ben Simons uz 18 poena imao i sedam skokova i šest asistencija. Zapažen je bio i Dario Šarić sa 12 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter