0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČANAK KRITIKUJE NAKON POBEDE: Neke stvari bodu oči

Objavljeno: 28.04.18 u 22:19

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras više nego ubedljivu pobedu nad ekipom Vršca (108:66) i tako sačuvala maksimalan učinak nakon četiri kola.

Uprkos visokoj pobedi trener crno-belih Nenad Čanak nije bio najzadovoljniji onime što je video na terenu.

– Postoje stvari koje bodu oči. Primili smo mnogo poena iz situacija koje nisu bile posledica timske igre protivnika, već iz “jedan na jedan”. Ne možemo da gubimo te duele protiv igrača koji objektivno nisu kvaliteta kakav imaju naši prvotimci. To moramo da limitiramo. Primiti 23 poena od Vršca za jednu četvrtinu, a spremati se da igraš za titulu, nije dobar pokazatelj-, rekao je Čanak a zatim dao dodatno obrazloženje:

-Moramo da dođemo do nivoa na kome nećemo da primimo koševe iz igre na jedan na jedan. Ako znamo da je Đerić šuter, ne može da pogodi četiri trojke ih šest pokušaja. Ne može Đorđević da igra na niskom postu sa centrima Partizana. Stvarno ne omalovažavam nikoga, cenim sve igrače Vršca. Ovde govorim o Partizanu. Ako želimo nešto dobro, takve stvari ne smeju da se dešavaju. Igra u napadu je bila dobra, imali smo 40 skokova, 32 asistencije. Nemam tu preterane zamerke-, zaključio je Čanak.

Sličnog mišljenja bio je i mladi košakaš Partizana Marko Pecarski, koji je na ovom meču pružio odličnu partiju zabeleživši učinak od 15 poena i 13 skokova.

– Po rezultatu možemo da budemo zadovljni kako smo igrali i zabeležli pobedu. Ali kao i u prošlim utakmicama, ima grešaka koje će kvalitenije ekipe kažnjavati. Moramo to da popravimo da bismo se borili za najviše ciljeve-, rekao je Pecarski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter