0
Košarka

SRBIN NA ČELU NBA TIMA: Dok u Srbiji slave Kokoškova, šta kažu Amerikanci?

Objavljeno: 20.04.18 u 23:50

Iako nije prvi put da se priča o toj mogućnosti, ovo je prvi put da veći deo košarkaške javnosti otvoreno priziva prvog trenera iz Evrope kao glavnog trenera nekog tima. I dok u Srbiji vlada veliko interesovanje i maltene svako ko prati košarku priželjkuje da se to konačno ostvari i da Igor Kokoškov postane glavni trener neke ekipe (u ovom slučaju, na „tapetu“ su Finiks Sansi), interesantno je pročitati šta o tome misle sami Amerikanci.

Uprkos duboko ukorenjenom mišljenju da je rano za trenera iz Evrope da preuzme kormilo nad nekim NBA timom, čini se da je Kokoškov frenetičnim radom i sjajnim rezultatima kao član štručnog štaba Juta Džeza, a potom i kao selektor Slovenije, ipak naterao Amerikance da malo „omekšaju“ po pitanju trenera iz Evrope, pa sad mnogi Kokoškova i prizivaju na mestu glavnog trenera Finiksa.

Motiv više je i izvesno visoko mesto na predstojećem draftu, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se ostvarilo ono što navijači Finiksa priželjkuju – Kokoškov na klupi, a Luka Dončić u ekipi.

A kakvi komentari prate našeg trenera, pogledajte ovde:

U suštini, mnogi Kokoškova vide kao savršeno rešenje što zbog načina na koji radi u Juti, što zbog šanse da sa Lukom Dončićem donese prevagu ovoj ekipi.

Doduše, ima i onih koji veruju da je još uvek rano, kao i onih koji savetuju da „ne prihvata posao u Finiksu jer je to mesto ukleto“, ali sve u svemu, ukupni utisak je da je samo pitanje dana kada će neki tim prelomiti i Kokoškovu pružiti priliku da pokaže šta može i koliko zna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter