Iako nije prvi put da se priča o toj mogućnosti, ovo je prvi put da veći deo košarkaške javnosti otvoreno priziva prvog trenera iz Evrope kao glavnog trenera nekog tima. I dok u Srbiji vlada veliko interesovanje i maltene svako ko prati košarku priželjkuje da se to konačno ostvari i da Igor Kokoškov postane glavni trener neke ekipe (u ovom slučaju, na “tapetu” su Finiks Sansi), interesantno je pročitati šta o tome misle sami Amerikanci.

Povezane vesti

Uprkos duboko ukorenjenom mišljenju da je rano za trenera iz Evrope da preuzme kormilo nad nekim NBA timom, čini se da je Kokoškov frenetičnim radom i sjajnim rezultatima kao član štručnog štaba Juta Džeza, a potom i kao selektor Slovenije, ipak naterao Amerikance da malo “omekšaju” po pitanju trenera iz Evrope, pa sad mnogi Kokoškova i prizivaju na mestu glavnog trenera Finiksa.

Motiv više je i izvesno visoko mesto na predstojećem draftu, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se ostvarilo ono što navijači Finiksa priželjkuju – Kokoškov na klupi, a Luka Dončić u ekipi.

A kakvi komentari prate našeg trenera, pogledajte ovde:

U suštini, mnogi Kokoškova vide kao savršeno rešenje što zbog načina na koji radi u Juti, što zbog šanse da sa Lukom Dončićem donese prevagu ovoj ekipi.

Doduše, ima i onih koji veruju da je još uvek rano, kao i onih koji savetuju da “ne prihvata posao u Finiksu jer je to mesto ukleto”, ali sve u svemu, ukupni utisak je da je samo pitanje dana kada će neki tim prelomiti i Kokoškovu pružiti priliku da pokaže šta može i koliko zna.