Jedan od nosilaca čuvene generacije Sakrametno , zbog koje je dobar deo Srbije proveo noći kraj TV-a, ima samo reči hvale za srpskog reprezentativca u redovima tima iz Kalifornije.

Povezane vesti

Nekada je Dag Kristi u Kingsima nastupao zajedno sa Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem, a danas kao komentator “NBC Sportsa” pomno prati dešavanja u svom bivšem klubu, gde ga posebno oduševljava naš Bogdan Bogdanović.

Kristi koji je tokom karijere četiri puta biran u najbolju defanzivnu petorku lige, ima samo reči hvale za način na koji je Bogdanović odradio prvu seniorsku sezonu, a uveren da će naredne biti još i bolji.

-Bogi je moj čovek. Volim kako on igra košarku, ispunjava sve kolone. Kada razmišljam o njemu mislim o njegovoj spremnosti, on je bio profesionalac pre NBA i radio je odličan posao. Mislim da ćemo sledeće godine videti Bogija duplo boljeg, ma tri puta boljeg. Ove godine smo videli šta može i bilo je fantastično, ali sledeće će to bit još bolje-, rekao je Kristi.

On je takođe podvukao neke paralele između nekadašnjeg beka Partizana i Manua Đinobilija, koji je imao isto godina kao Bogdan kada je iz Evrope prešao u NBA. Kristi smatra da ova dvojica igrača mogu da se porede po načinu ige.

-To je dobro poređenje. Manu je plejmejker i razume igru, radi od svega po malo, nije predobar atleta, ali je dovoljno dobar i ima neverovatnu košarkašku inteligenciju-, zaključio je Kristi.