2
AdmiralBet ABA Liga

SLS: Partizan uz oscilacije do ubedljive pobede nad Vojvodinom, odličan debi Brajme (FOTO)

Objavljeno: 19.04.18 u 21:49

Košarkaši Partizana pobedom su otvorili takmičenje u Superligi Srbije, pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bili bolji od ekipe Vojvodine rezultatom 90:67.

Tokom većeg dela utakmice očigledno je bilo da je duga pauza nakon završetka ABA lige ekipu Nenada Čanka izbacila iz forme, pa su bile primetne velike oscilacije u njihovoj igri kojima je mladi stručnjak bio vrlo nezadovoljan.

Treba istaći da je domaćin na ovom susretu nastupio bez kapitena Novice Veličkovića, ali i Kvamija Vona koji je pred ovaj susret osetio probleme sa leđima. Ipak ovo im nije predstavljalo veliku prepreku na putu ka pobedi nad Novosađanima, koji su se dobar deo utakmice hrabro držali.

Crno-beli najveći posao na ovom meču završili već u prvih 10 minuta, tokom kojih su došli do prednosti od 28:10, a teško je bilo očekivati da će takvu prednost do kraja ispustiti, uprkos oscilacijama u igri.

Početak utakmice obeležio je trio Đorđe Gagić-Najdžel Vilijams-Gos- Bodža Si na čijim je krilima Partizan došao do prednosti 15:6, a zatim je „štafetu“ preuzeo novi centar beogradskog tima Amida Brajma koji je za šest minuta u igri nagovestio da će biti značajno pojačanje.

Najnovije pojačanje crno-belih je svoj prvi izlazak na parket „Pionira“ obeležio sa dva brutalnca zakucavanja, kojima je malobrojnu publiku na tribinama podigao na noge.

Brajma je najpre atraktivno zakucao preko košarkaša Vojvodine Alekse Čabrila za igru dva plus jedan, da bi već u narednom napadu na alej-up pas Najdžela Vilijams-Gosa ponovo testirao obruče begradskog hrama košarke.
Ganijac se zatim nadovezao sa još dva poena kojima je domaćina odveo na 22:7, a do odlaska na prvi odmor ona je narasla na plus 18.

Ovo visoko vođstvo kao da je opustilo crno-bele koji su u nastavku počeli dosta da greše i gube lopte, a Novosađani su to umeli da kazne i pre svega zahvaljujući odličnom Dejanu Janjiću do velikog odmora zaostatak sveli na jednocifren (49:41).

Košarkaši Vojvodine su veći deo trećeg kvartala uspešno održavali rezultatski priključak za favorizovanim domaćinom, koja je na četiri minuta pre kraja iznostla 57:51.

Ipak odličnom rolom mladog Marka Pecarskog ,koji je u finišu treće deonice upisuje pet poena, Partizan u poslednji kvartal ulazi sa 67:54.

Ekipa Nenada Čanka je poslednih 10 minuta otvorila trojkama Andrića i Jovanovića kojima se dodatno odlepila od gostiju, a na nešto manje od četiri minuta do kraja Partizan je došao i do plus 22.

Tu je prektično i rešena i svaka dilema oko pitanja pobednika, ako ih je uopšte i bilo, a crno-beli su do kraja došli do maksimalnih 23 poena prednosti.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Vilijams-Gos sa 16 poena i devet asistencija (ali i šest izg. lopti), a odličan je bio i Marko Pecarski koji j e uz 11 poena uhvatio i 11 skokova.

Sjajnu partiju na debiju pružio je Amida Brajma koji je meč završio sa 12 poena i devet skokova, a Slobodan Jovanović sa 11 poena.

Kod Vojvodine se istakao Dejan Janjić sa 20 poena, dok je Nikola Silađi dodao 13.

PARTIZAN – VOJVODINA 90:67
(28:10, 21:31, 18:13, 23:13)

Dvorana: Aleksandar Nikolić.

Partizan: Si 6, Gagić 8, Vilijams Gos 16 (9as), Marinković 6, Pecarski 11 (12sk), Jovanović 11, Gavrilović 3, Andrić 9, Brajma 12 (9sk), Šalić 2, Aranitović 6 (5sk, 5as).

Vojvodina: Zarić -, Stojanović 2, Atanasov -, Matović 6, Bjelica 3, Berbakov 9, Janjić 20, Virijević -, Prica -, Čabrilo 7, Birovljev 7, Silađi 13 (9sk).

0
0

2 Komentara

  1. Nije ovo uopste dobro,bez obzira na trijimf,mora MNOGO toga da se poradi po pitanju realizacije i izgubljenih OLAKO lopti !!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. BRAVO MOMCI!SAMO NAPRED!VIDELO SE DA DUGO NIJE BILO ZVANICNOG MECA.NOVI IGRAC POKAZAO DA CE BITI POJACANJE!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter