1
Košarka

FOTO: STARSPORT

I PORED UBEDLJIVE POBEDE: Nenad Čanak nezadovoljan – ‘Ovo je poražavajuće, Partizan nije favorit’!

Objavljeno: 19.04.18 u 22:50

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak bio je veoma nezadovoljan izdanjem svojih igrača nakon dobro početka meča protiv Vojvodine.

Crno-beli su startovali odlično, brzo stekli prednost, ali je onda prema rečima Čanka, usledio poražavajuć i zabrinjavajuć pad.

– Jedina dobra stvar je pobeda, ostalo je vrlo poražavajuće i zabrinjavajuće. Rade se iste stvari kao sa prijateljskih utakmica: dobro otvaranje i onda dolazi do samozadovoljstva i do potcenjivanja bez ikakvog osnova ili valjanog razloga. Šta god da je, ekipe koje su objektivno slabije od nas se vraćaju i ulaze u seriju, a mi u nervozu, umesto da bude priprema za dalje – rekao je Čanak posle utakmice sa Vojvodinom (90:67).

Zatim je pojasnio i uputio predstavnike medija na nedostatke u igri, ali i najavio da Partizan sa takvim pristupom nije favorit protiv FMP-a u meču drugog kola predstojećeg vikenda.

– Nedopustivo je da Vojvodina, koja je na svakoj poziciji niža od nas za poziciju, ima 20 skokova više – to nema veze ni sa taktikom ni sa odbrambenim zamislima, nego je to do želje i koncentracije. Uz dužno poštovanje Vojvodini, ona je ipak došla kao sedma ekipa iz KLS, a imala je 20 ofanzivnih skokova, a mi 19 izgubljenih lopti. To nije dobar podatak. Ostaje nam da u nedelju odigramo koncentrisanije, fokusiranije. U ovakvoj situaciji nismo favoriti protiv ekipe koja igra ABA, a FMP igra ABA ligu – rekao je Čanak.

Nije znao da odgovori šta je pravi razlog takvog pristupa njegovih pulena.

– Da znam, ja bih ga otklonio ili probao da otklonim. Jednostavno, ne znam. Dobro počnemo, a onda deluje da će utakmica ići prema očekivanjima, ali onda ode u suštu suprotnost. Zahvaljujući pre svega ekipi Vojvodine, naravno, ali nedopustivo je da Partizan, koji želi trofeje i plej-of na svom terenu primi za četvrtinu 31 poen od ekipe koja je bila sedma u KLS, opet, uz poštovanje prema protivniku – podvukao je strateg ‘parnog valjka’ i dodao da će novajlija Amida Brajma tek pokazati svoj puni kvalitet, jer je odradio tek jedan trening sa novim saigračima.

0
0

1 Komentara

  1. To je najveci problem,izgubiti onoliko lopti protiv vojvodine,pa sta bi nam radile jace ekipe od vojvodine u ovom slucaju,pocepali bi nas samo tako,da ako se nesto ne popravi u igri cak i protiv fmp-a nismo favoriti,da ne pominjem one jace.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter