0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA PISALA PODGORIČANIMA: Evo od čega zavisi da li će Budućnost ili Crvena zvezda igrati Evroligu!

Objavljeno: 18.04.18 u 13:51

Nakon što je podgorička Budućnost savladala Crvenu zvezdu sa 3-1 u seriji i tako obezbedila šansu da zaigra Evroligu, pažnja javnosti usmerena je na uslove koje Podgoričani moraju da ispune kako bi zaigrali u elitnom takmičenju.

Tim povodom, podgoričke „Vijesti“ pisale su Evroligi, odakle je stigao odgovor:

Evroliga će uskoro kontaktirati KK Budućnost Voli, kao aktuelnog prvaka ABA lige, i zatražiti svu potrebnu dokumentaciju i oceniti ispunjenje obaveza, koje su regulisane zakonskim aktima takmičenja.

Šampion ABA lige ima licencu da učestvuje u Evroligi, a da bi Budućnost, kao i svaki drugi klub, u potpunosti potvrdila učešće, mora da ispuni sve obaveze iz zakonskog akta takmičenja, posebno one koje su definisane u poglavlju 3, a koje se odnosi na registraciju timova i šta sve klub mora da ispuni da bi mogao da učestvuje u takmičenju.

Ipak, postoji i mogućnost promene, saopšteno je iz Evrolige:

Neke promene mogu da se pojave u zvaničnim podzakonskim aktima takmičenja na kraju tekuće sezone, stoji u saopštenju.

Podsećamo, predsednik Budućnosti Dragan Bokan najavio je odlazak u Barselonu, gde će započeti, kako je rekao, „borbu za nastup u Evroligi“.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter