Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je na Pink Infu gde je govorio o stanju u klubu posle poraza od Budućnosti u finalu ABA lige.

Povezane vesti

– Ne vidim da je katastrofa. Niko nije umro. Izgubili smo u neregularnim uslovima, ali šta da se radi, idemo dalje. Gledamo ka Superligi, da osvojimo domaće prvenstvo. O Evrokupu ne razmišljamo, daleko je avgust. Još uvek se ništa ne zna. Ako neko može bolje, evo neka dođe, samo me plaši da će sve da se vrati na vreme kada sam ja dolazio – rekao je Nebojša Čović za Pink.

On je potom govorio o odlascima igrača Dilana Enisa i Milka Bjelice.

– Enisom smo bili nezadovoljni i pustili smo ga da ode. Što se tiče Bjelice još uvek se ništa ne zna. Licenciran je za Superligu Srbije. Bio je jedan od najboljih igrača do januara, a onda je usledio pad. Kaže ‘ne zna da se nosi sa pritiskom’, a ja ga pitam gde je onda bio 34 godine.

Došli su Aleksa Radanov i Filip Čović iz FMP Železnika.

– To je bila jedina opcija. Crvena zvezda je jedino mogla da dovede igrače iz FMP-a. Filipa nisam vratio ja, već trener Dušan Alimpijević. Podržao sam tu ideju. Jeste Filip pre šest godina napustio tim zbog pritiska, ali je tada bio mlad, sada ima 29 godina i verujem da zna da se nosi sa time. Da li će ostati u avgustu, rekao sam, daleko je to…

Smene trenera neće biti.

– Oni koji su mislili da ćemo promeniti trenera su se zeznuli. Mi to ne radimo tako – rekao je Čović gostujući na ‘Pinku’.

Govorio je Nebojša Čović i o prvom čoveku Budućnosti Draganu Bokanu.

– U ‘Pionir’ je na prvu utakmicu došao sa trojicom naoružanih ljudi. Na drugu nije, jer smo imali vremena da reagujemo – rekao je Nebojša Čović i dodao:

– Ne znam da li bismo izašli živi iz Morače da je Feldin pogodio trojku.

O budžetu, to jest ‘Vučićevom i Čovićevom projektu’.

– Rano je da vidimo ko bi od strana mogao da ostane u ekipi. Prvo da vidimo rezultat u Superligi, koja počinje sutra…. Znate, kod nas je praksa dovela do toga da je prošlog juna taj ‘Vučićev projekat’ i ‘Čovićev projekat’ doveden maltene do bankrota. I da ne bismo bankrotirali izvršili smo transfer Gudurića u Fenerbahče za milion evra, Mitrovića u Bamberg za 220 hiljada, Kuzmića u Real za 300, Jovića u Bajern za 160, Dženkinsa u Himki za 100.000 dolara, Boldena u Makabi za 580.000 bez da je zaigrao za Zvezdu – rekao je Nebojša Čović.