15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

SKANDALOZNA IZJAVA PRVOG ČOVEKA BUDUĆNOSTI: Bokan priznao da je uticao na suđenje?!

Objavljeno: 16.04.18 u 13:32

Košarkaši podgoričke Budućnosti nadigrali su Crvenu zvezdu u finalu ABA lige, slavili su sa 3:1 i tako po prvi put u istoriji kluba došli u poziciju da se nadaju pozivu u Evroligu. Ipak, veliko je pitanje prvo da li će do toga i doći, a drugo, da li bi uopšte i došli u situaciju da slave titulu šampiona da prvi čovek podgoričkog tima nije, prema sopstvenom priznanju, uticao na suđenje.

Gostujući u emisiji „Živa istina“ na Prvoj televiziji, Bokan je istakao da je uplašen za nastup njegove ekipe u Evroligi:

– Što se tiče Evrolige – u strahu sam. To zahteva potpunu reorganizaciju kluba, kako u Upravi, u menadžmentu, stručnog štaba i naravno igračkog kadra. Treba ozbiljan marketing tim da se napravi. Narednih dana slede kontakti sa Evroligom, odlazak u Barselonu, a pre svega moramo da se dogovorimo u svojoj kući.

Potom je usledio deo koji u najmanju ruku možemo da ocenimo kao čudan, jer je Bokan javno priznao da je imao uticaja na suđenje:

Budućnost je prvi klub koji je uspeo da obezbedi ravnopravno suđenje 50:50. Da li sam učestvovao u tome – jesam. Da li sam se borio za to – jesam. To što je radio Čović prevazilazi svaku korektnost, ukus, te izmišljenje konferencije. ABA liga je pokazala da je dovoljno jaka, da u sudijskoj komisiji stvari funkcionišu. Veliki klubovi, među kojima je i Crvena zvezda, su navikli da im je suđenje u njihovom interesu i da bi ih neko pobedio mora biti 20 razlike bolji. Ponosan sam što Čoviću ovaj put ovo nije pošlo za rukom, rekao je Bokan. 

Čak i da iz Crvene zvezde nije upućena nijedna kritika ka arbitrima, ova izjava skandalozna je sama po sebi jer se postavlja pitanje legitimiteta čitavog takmičenja, ukoliko predsednik finaliste javno priznaje da je uticao na arbitre, koji bi, podsećamo, trebalo da budu nezavisni.

Poređenja radi, u NBA, ili svakom iole ozbiljnijem takmičenju, jeste uobičajeno da se treneri ili čelnici klubova žale na suđenje, ali bi bez ikakve sumnje predstavljao presedan koji bi ozbiljno narušio ugled takmičenja ukoliko bi predsednik nekog od klubova javno rekao da je „uticao da suđenje bude 50:50“. O opsežnoj istrazi i žestokim kaznama je izlišno govorit…

 

 

0
0

15 Komentara

  1. Teorija ABA totalno pogrešna.. isto kao i Jugoslavija,neodrživa…Sve za visi sa koje pozicije se gleda…
    1)EL je čisto produkt kapitalizma i delimičnog globalizma gde postoje interesi pojedinaca.. Nacionalna t.j srpska košarka apsolutno nikakve koristi od toga nema.
    2)analogično i ABA kao nusprodukt
    3)Dokaz: ovogodišnja EL ,kkcz sa 8 igrača sa stranim pasošem. Janković ima i kanadski pasoš i igrao za juniore…ali nije to suština…
    10- 15 pobeda , poluprazan Pionir,rezultat u EL,Kupu,ABA…
    priča o profitu i marketingu čista besmislica.. košarka u Evropi je neprofitabilna i neko će morati sada da plati verovatno par miliona evra dugova.. ko će to da plati? srpski budzet,ili neki privatnik (de**l) ili to niko neće platiti kao pre 5-6 godina.
    Srpska košarka je dobila koliko igrača??? dvorana kkcz poluprazna i u ABA prazna, Fmp isto, Mega bolje i Partizan malo bolje..
    a ako bi se igrala srpska liga dvorane u Čacku,Kraljevu,Subotici,N.Sad,Zrenjanin,Valjevo,Leskovac i ostali bili bi prilično popunjene dvorane..
    4) glavni problem je što pobednik srpske lige u ovoj konstelaciji nema prolaz i neće biti EL. pa i sl.godine je vrv nema a i da je bude ? nema veze Partizan ili Zvezda kao ove godine ? smisao?
    5) kakva ce biti Aba bez srpskih klubova? uveren slabija od srpske lige
    6) verujte korist za srpsku košarku sigurno veća i sa vremenom bi vratili i mesto u EL
    7) ABA sada u 2 meseca posle nacionalne lige nisam protiv.. kao prelazni period
    8)sramota je šta smo kao zemlja košarke uradili sa nacionalnom ligom….
    9) pogledajte analizu omladinskih selekcija u zadnjih 15 god. kakav pad do prošle godine…
    Znam da će mnogi biti protiv,
    ali ja bi više voleo da sam umesto zvezda mornar gledao zvezda borac ili partizan metalac… verujte za godinu dve to bi bila sasvim kvalitetna liga. klinci bi igrali pravu košarku …

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezdaš sam a ovaj je u pravu za čovića.Zvezda je veliki klub pa Alimpijević sa svojim neznanjem i Čović SA SVOJIM LAŽIMA NISU ZA ZVEZDU.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zaista ne mogu da shvatim navijace FMP,Gazproma,telekoma,AVAV,sta im sad nije jasno.Ocajna ekipa,gurana godinama na silu,potpuno zasluzeno izgubila od boljih.I zasto je to smak sveta?Znamo!Zbog love koja je pokradena i bacena na FMP sektu.E zbog toga sam zeleo da Milogorska sekta pobedi Vucicevu sektu.Tamo ipak Milo pljacka svoje gradjane,a ovaj pljacka nas.Nadam se da je ovo pocetak kraja.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ovaj ‘iskreni stari zvezdas’ nije ni blizu zvezdasa nego neki klinja partizanovac,koji je dosao ovde da provocira i potpisuje se u tudje ime…Ajde mali bezi u kurac

    0
    0
    Odgovori
  5. NEVEROVATNO KOLIKO SUDIJAE ZA NASU ZVEZDU NAVLACE U SVIM SPORTOVIMA!
    POSLE KADA NAM SVI PRICAJ UDA SMO SEKTA, DA SMO NAJVECE ZLO MI SE KAO PRAVIMO DA NISMO!
    A DOBRO ZNAMIO DA JESMO!
    JA NE VOLIM PARTIZAN, ALI ONI UVEK IGRAJU CASNO I POSTENO I KADA POBEDJUJU I KADA GUBE!
    TESKO MI JE DA PRIZNAM, ALI MORAM ZBOG PRAVDE, SAMO JE PARTIZAN INSTITUCIJA I NA TERENU I VAN NJEGA!
    SAMO OD NJIH MOZEMO DA UCIMO I KAKO SE POSTAJE SAMPION EVROPE U KOSARSCI ALI JOS VISE KAO SE POSTAJE CASTAN I POSTEN!MOJ DUBOKI NAKLON SAMPIONI!

    0
    0
    Odgovori
      • vjerovatno je sudija rekao milku bjelici nemoj nista da das u finalu, lesoru rekao nemoj da das onaj zicer za pobjedu, rocestom rekao izgibi loptu u kljucnom napadu, feldinu rekao da se probudi tek u 3.utakmici, enisu da forsira, anticu i dangubicu da se povrijede. nisu sudije presudile finale, presudila ga je Dzikiceva taktika i neiskustvo Alimpijevica.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter