0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

NOĆ KOJU ĆE ‘MORAČA’ PAMTITI: Istorijski trofej Budućnosti i velika radost navijača

Objavljeno: 15.04.18 u 00:38

Bilo je i suza radosnica, a kako i ne bi kada je napravljen ogroman uspeh.

Budućnost je uspela da u prvom finalu u istoriji ABA lige osvoji pehar.

Odlično je čitave sezone igrao tim pod komandom Aleksandra Džikića koji je napravio idealan spoj dobrih stranaca, pouzdanih iskusnih igrača sa ovih prostora i mladih nada. Jedan od onih starijeg kova, Nemanja Gordić, bio je MVP finalne serije ABA lige sa 18,75 poena u proseku protiv sada već bivšeg šampiona.

– Ovo je najbolji osećaj u životu. Ne znam šta bih drugo rekao, zaista je fantastično. Ovo je velika pobeda svih nas, pobeda navijača, igrača, stručnog štaba. Dobili smo ove sezone po pet puta i Crvenu Zvezdu i Cedevitu i mislim da nema dileme da smo zasluženo stigli do trofeja, poručio je Gordić nakon osvajanja trofeja.

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

Znatno manje razloga za zadovoljstvo imao je strateg crveno-belih, Dušan Alimpijević koji je poručio kako je titula izgubljena u Beogradu.

– Čestitam Budućnosti na tituli… Ne znam šta mnogo pametno da kažem posle ovakvih utakmica, neka ostane na čestitikama, a ja ću više pričati narednih dana… Primarni cilj Zvezde je bio ABA liga, želim da popričam sa klubom o svojim stvarima i onome što nas očekuje dalje. Naravno da će ljudi reći da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite Ročesti je šutnuo za celu seriju sedam bacanja, a dva su bila kada Feldin nije mogao da šutira zbog tehničke. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prva dva meča u Beogradu i Zvezdina u ova dva dana u Podgorici. Ovo je moja je odgovornost, ali drugi utisak je da Zvezda nije mogla da osvoji titulu, to je moj utisak, rekao je Alimpijević nakon poraza.

FOTO: BUDUĆNOST VOLI
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter