Duško Vujošević dobio je deo duga koji Partizan ima prema njemu, ali i dalje nije zadovoljan jer crno-beli, kako kaže, nisu nimalo korektni.

Povezane vesti

Jutros se pojavila informacija da je klub iz Humske otplatio deo duga bivšem igraču Nemanji Gordiću i treneru Dušku Vujoševiću, kako bi registrovao novo pojačanje iz razvojne NBA lige, Amida Brajma.

Međutim, javio se Vujošević i ponovo izrazio nezadovoljstvo odnosom bivšeg kluba prema njemu, iako je dobio deo dugovanja.

– Nastavlja se sa nekorektnim ponašanjem kada sam ja u pitanju od strane Partizana. Na ovakav način, ukoliko je stvarno registrovan nov igrač, institucija BAT se dovodi u pitanje. Ta rata koju je trebalo da dobijem još pre dve i po godine, a koja se odnosi na plaćanje iz 2011. je kasnila toliko koliko je kasnila i pošto nisam imao druge mehanizme odlučio sam se na BAT, na jedan složen i skup postupak za onog koji ga povede što je dovelo do zabrane registracije novih igrača do isplate te rate – rekao je Vujošević za ‘SportKlub’.

Posebno je nezadovoljan što je taj deo duga isplaćen bez njegove saglasnosti.

– Oni su juče isplatili manje od 50 odsto te rate i izgleda na osnovu toga koristeći neke poprečne veze i manipulišući uspeli da registuju igrača. To je krajnje nekorektno i dovodi u pitanje i ispravnost instistucije BAT jer meni je garancija FIBA, nije više Partizan. Radi tačnog informisanja javnosti moram da kažem da Partizan nastavlja da se krajnje nekorektno ponaša prema meni uplatom samo 50 odsto obaveze koju je trebalo da uplati, ako ne 2011. kad je nastao dug, onda kasnije posle reprograma duga. Bez ikakvog dogovora sa mnom koristeći poprečne veze uspeli su da registuju igrača. Ako su ga registrovali to apsolutno nije pravno. Pritom serviraju javnosti informaciju da sam kompletno isplaćen, konkretno cela jedna rata. Situacija je takva i ja ću pravnim putem nastaviti da se borim bez obzira što oni očigledno u FIBA imaju neke svoje veze. Ne bih nikoga posebno imenovao – naglasio je Vujošević i dodao:

– To pokazuje da nema prava jer sam Partizanov moral, odnosno moral ljudi koji vode Partizan odavno video kakav je, ali ako postoji pravo, BAT kao institucija i FIBA da garantuje plaćanje onda ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju – zaključio je trofejni stručnjak.