0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VEROVALI ILI NE: Bio jedan od najboljih u srpskoj košarci, a sada mora da napusti azijsku ligu zbog bizarnog razloga

Objavljeno: 06.04.18 u 13:20

Dosta čudnih odluka sa početkom ovog veka su uticale na promene u sportu.

Jedna od onih koja bi mogla da se itekako oseti, tiče se košarke u ovoj azijskoj državi.

Južna Koreja je rešila da napravi jednu veliku reformu u svojoj košarci i zabrani košarkašima višim od 200 santimetara da nastupaju u toj zemlji. Kako je prosečan čovek u toj zemlji dosta niži, u Južnoj Koreji su rešili da tako stanu na put visokim strancima koji lako dominiraju u toj zemlji.

Nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, a sadašnji Anjanga, Dejvid Sajmon će tako od sledeće sezone morati da potraži drugu sredinu pošto za šest santimetara prebacuje granicu. Sajmon je bio i više nego zapažen u timu Miroslava Nikolića kada je u proseku na 26 utakmica koliko je odigrao za Radnički, zabeležeio 19,4 poena i 6,5 skokova.

– Lično, ne razumem ovakvu odluku. Nema nas visokih stranaca toliko u ligi. Da, za Vonju igra Rod Benson, koji je ogroman, ali ostali momci nisu visoki…A ni domaći igrači nisu toliko niži. Ne mogu da razumem ovu odluku. Eto izgleda da neću igrati u Koreji, izjavio je Sajmon.

On je trenutno ubedljivo najbolji igrač u Koreji sa 26,1 poena u proseku.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter