1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Cedevita pala u paklu ‘Morače’, Budućnost furioznom četvrtom četvrtinom do finala regionalne lige!

Objavljeno: 01.04.18 u 20:50

Košarkaši Budućnosti prvi su finalisti ovosezonskog izdanja ABA lige, pošto su kao domaćini došli i do druge pobede nad ekipom Cedevite i to rezultatom 72:57.

Ekipa Aleksandra Džikića je do velike pobede došla fenomenalnom igrom u poslednjoj deonici u kojoj su prosto samleli hrvatskog šampiona, koji je tri četvrtine držao rezultatsku prednost i kontrolisao situaciju na terenu.

Ipak u četvrtoj četvrtini iskočio je Petar Popović, koji je finalnih deset minuta odigrao sjajnu rolu i pogurao svoj tim ka finalu, a to je pratio i ostatak tima pre svih Nikola Ivanović i Kajl Lendri i Budućnost je na kraju odnela ubedljiv trijumf u usijanoj „Morači“.

Obe ekipe su ušle dosta nervozno u ovu utakmicu, koja je srazmerno svom ulogu unela dosta pritiska i nervoze među aktere, pa smo na samom početku videli i čarke među igračima.

Ipak nešto bolje prvo poluvreme odigrali su Zagrepčani, koji su krajem prve četvrtine i početkom druge napravili seriju 11:0 i stigli do prednosti od 22:11.

Budućnost u tim momentima nije mogla da se sastavi na terenu, ali su se trojkama Ivanovića i Gibsona iz teških situacija ipak malo pokrenuli i na tri minuta pre kraja prišli na 26:23.

Cedevita je uspela da odbije vaj nalet domaćina i prvo poluvreme finišira sa četiri poena prednosti (32:28), a početkom trećeg kvatala ponovo odlaze na opipljivijih plus osam.

Podgoričani u prvih pet minuta nastavka  nisu mogli ništa da pogode, a prve poene u nastavku za njih je ubacio Kajl Lendri van linije 6,75,. Sa iste distance Gordić je zatim odgovorio na pogodak Ukića i tu se borba malo rasplamsala.

Kada je Kris Džonson spektakularnim zakucavanjem doneo Cedeviti plu šest, činilo se da je ekipa Jura Zdovca ide ka pobedi ali tada je iskočio Nikola Ivnaović koji je vezao pet poena a zatim je i Gordić uz zvuk sirene smanjio rezultat na 46:45.

Poslednja četvrtina u potpunosti je pripala Budućnosti koja je predvođena fantastičnim Petrom Popovićem, Nikolom Ivanovićem i Kalom Lendrijem prosto pregazila Cedevitu, čija se igra u poslednjih deset minuta totalno raspala.

Ekipa Aleksandra Džikića je na pet minuta pre kraja došla do vođstva 59:48, a dva minuta kasnije trojkom Popovića dolaze do maksimalnih 67:50.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petar Popović sa 14 poena, a poen manje dodao je Nikola Ivanović. Dvocifren je bio i Kajl Lendri koji je meč završio sa 11 poena.

Kod Cedevite se istakao Roko Leni Ukić sa 12 poena.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter