Posle muških sekcija u košarci i posebno fudbalu, u sukob su došli i ženski košarkaški klubovi naša dva najveća rivala.

Povezane vesti

KKŽ Crvena zvezda oglasila se saopštenjem povodom natpisa koji su objavili pojedini mediji pod naslovom ‘Zvezda izgubila Kup, pa promenila pravilo i dovela pojačanje: Grobari pobesneli zbog vanrednog roka za transfere’.

– ‘Grobari’ imaju pravo da pobesne, ali ne na Košarkaški klub ženski Crvena zvezda, već na svoju upravu u njihovom Ženskom košarkaškom klubu, predvođenu predsednikom Srbobranom Filipovićem, koji je pre neki dan na svom tviteru objavio ovu neistinu i manipulaciju dodvoravajući se njegovim ‘Grobarima’.

Gospodin Filipović je sigurno dovoljno i obrazovan i pismen da je mogao da pročita da je Skupština Košarkaškog saveza Srbije na svojoj redovnoj sednici održanoj 22. 12. 2017. godine usvojila novi Registracioni pravilnik u kome jasno stoji mogućnost dodatnog vanrednog prelaznog roka i to je u Registracionom pravilniku opisano u članu 42. i članu 44.

FOTO: kkzcrvenazvezda.rs

Ovo pokazuje pravi manir pojedinih uprava koje ne prate promene i ne čitaju normativna akta KSS i svoje greške i neznanje prikrivaju manipulacijom, kakva je ova da je KKŽ Crvena zvezda promenila Registracioni pravilnik nakon izgubljene finalne utakmice Kupa ‘Milan Ciga Vasojević’ odigrane 19. 03. 2018. godine u Banji Koviljači.

Svima treba da bude jasno da je od 22. 12. 2017. do 19. 03. 2018. prošlo skoro tri meseca i da je to bilo dovoljno vremena da se uprava KŽK Partizan 1953 upozna sa promenama Registracionog pravilnika donetim od strane Skupštine KSS u kojoj sede i delegati iz Partizana.

FOTO: kkzcrvenazvezda.rs

Ovim je jasno pokazana neistina i manipulacija koju je gospodin Srbobran Filipović preko svog profila na društvenoj mreži Tviter, koristeći grobarsku medijsku mrežu lansirao u cilju manipulacije i širenja loših odnosa sa KKŽ Crvena zvezda.

Jasna nam je filozofija koju, nažalost, sprovode pojedinci iz grobarskih redova, a to je da je Crvena zvezda toliko moćna da je kriva što i danas pada sneg u Srbiji.

Ono što nas zabrinjava je to da je jedan od najviših čelnika KSS sedeći u prvom redu na utakmici finala Kupa Milana Cige Vasojevića u Banji Koviljači davao instrukcije i to vrlo glasne prvom sudiji te utakmice gospođi Jasmini Juras, koja se žalila na takvo ponašanje, a drugog i trećeg sudiju mrko gledao uz nemušte komentare ‘Šta je, opet ste namestili utakmicu za Zvezdu?’.

Ovo je neshvatljivo da se događa u srpskoj ženskoj košarci, a naročitu osetljivost ima prezime Juras, kada se ima u vidu ono što se dogodilo u Vršcu pre nekoliko godina, doduše ne na utakmici ženske košarke.

Naravno, ne očekujemo da će gospođa Jasmina Juras ovo javno potvrditi imajući u vidu ‘vršački fenomen’.

No, i pored svega što se radi, radilo, a verovatno će se i raditi, KKŽ Crvena zvezda iskreno čestita osvajanje Kupa KŽK Partizan 1953, uz važnu napomenu – da smo mi samo sportski rivali, a ne neprijatelji, manipulatori i mrzitelji – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu KKŽ Crvena zvezda.