17
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BAŠ KRUPNE REČI IZ ZAGREBA: Zvezdi su dopustili promenu imena, a ako joj je Cibona prodala mesto u Evroligi…

Objavljeno: 20.03.18 u 11:11

Jedan od osnivača regionalne lige i bivši direktor Cibone i Zadra, Božo Milićević, rekao je krupne stvari u intervjuu za hrvatske ‘Sportske novosti’.

– Namerno smo napravili da klubovi ne odlučuju o važnim stvarima. Ta je odluka bila dobra jer je liga bila vrlo objektivna, čemu najbolje svedoči ono finale u Beogradu koje su igrale Cibona i Cedevita. U međuvremenu su se stvari promenile, stasali su neki klubovi, jedni politički, drugi ekonomski, i želeli su preuzeti upravljanje ligom. Ja i dalje mislim da klubovi ne mogu voditi takvu kompleksnu ligu jer tu nema sreće, uvek će biti repova. I nisu svi u ravnopravnom položaju – rekao je Milićević u intervjuu za ‘Sportske novosti’.

Za tu ‘neravnopravnost’ okrivio je upravo Crvenu zvezdu.

– U ovoj je ligi deo zemalja iz Evropske unije i moraju se ponašati u skladu sa zakonima EU, imati čiste ugovore s igračima, a drugi deo lige, e, to su nasleđeni, neki davno zaboravljeni principi poslovanja. Važno je ko se kako zove, brendovima se gleda kroz prste, pa imamo netransparentne klubove. Pitanje je ko bi imao dominaciju kad bi svi bili u istim okvirima. Mi smo Zvezdi, nije nikakva tajna, dopuštali neke stvari, promene imena, nejasnu situaciju s FMP-om i tu nije bio problem s nama, nego s njihovim zakonodavstvom. Nama je pak odgovarao brend Zvezde. Međutim, kad celi ovaj prostor uđe u EU, ovde će se izgubiti pravila igre koje sada postoje za neke. Dok tako ne bude, u prednosti će biti populisti, bukači, galamdžije i oni će prodavati maglu. Jer ovo što se trenutno događa čisto je prodavanje magle i demagogija.

Jedno od pitanja je bilo da li je Cibona, nakon titule u regionalnom takmičenju u sezoni 2013/2014, prodala Crvenoj zvezdi mesto u Evroligi.

– Ne znam, ali ako je išlo u tom smeru, onda je moralo ići preko visoke politike i gospodarstva. Tu mislim na Ivicu Todorića (prvog čoveka Idee, kasnijeg sponzora Zvezde). Ali ograđujem se, kažem, ako je Cibona prodala Evroligu. Iako tu spregu ne valja potceniti.

FOTO: STARSPORT

Dotakao se i gorućeg problema svetske reprezentativne košarke i sukoba između FIBA i Evrolige.

– FIBA je sastavljena od nacionalnih saveza, stoga su oni ti koji su je dužni promeniti. Treba joj vratiti dignitet, dati važnost velikim takmičenjima. Ligaška takmičenja pak moraju voditi klubovi ili druge formirane lige, ta takmičenja ne smeju biti na teret države i trebaju funkcionisati tržišno. EU funkcioniše po principu tržišnog takmičenja, a to je razlog zašto je FIBA izgubila utakmicu s Evroligom. Profesionalni sport danas mora zarađivati novac, sve je ostalo državni diktat – zaključio je Milićević.

0
0

17 Komentara

  1. Sta je „oruzje“zvezdasa u konfrotacijama sa neistomisljenicima!?Podrugljivanje,ismejavanje,ponizavanje,licemerje.To nikada nisu osobenosti pravog sportskog rivala vec bahatog i narcisoidnog samoljublja.Da zlo bude gore takva je vecina funkcionera,medija uz Zvezdu i deo fanova.Licno taj klub samo iz tog razloga nikada me u nastupima ne zanima.Gde su problemi po zvezdi i zvezdasima tog kluba nema!?
    Malo je mnogo biti toliko neobjektivan i samoziv.
    Procitajte koliko je primjtivan odgovor Nebojse Covica na optuzbe iz Zagreba i pametnom dosta!

    0
    0
    Odgovori
  2. sta ISTINA … radi od pojedinaca … (citaj komentare i sve ce ti biti jasno … KO SU ONI …) ISTINA, ISTINA … ONA se polako … ALI … zasigurno pojavljuje-javlja … i to od ONIH … samih UCESNIKA … na ovaj … ILI …onaj nacin … ISTINA IH do ludila dovodi … argumente i cinjenice … MRZNJO, VREDJANJEM zamenjuju … ovo je najbolji primer: KO NAS ( zar treba vise njihova imena pominjati …), KAKO i SA KIM … ( tek ta imena nisu za pominjanje ..) NAS U REGIONU, EVROPI I SVETU SPORTA ZASTUPAJU-PREDSTAVLJU … vlast, mediji, njihovi placeni navijaci, botovi i oni naivni navijaci ( cast izuzetcima …) u svemu tome … imaju i vide svoj INTERES … svi ostali … to kroz organizovanu KORUPCIJU i KRIMINAL PLACAJU. neka ih tamo … sad im se moze … dok se ISTINA … (NE)KOMPLETIRA:

    0
    0
    Odgovori
  3. Vi ste bre nenormalni.Uvek se sluzite nedokazanim glasinama i javnosti poturate za istinu.Kazite lepo javno:Gepekovan je imenom i pre zimenom taj i taj.Daj te izjavu tog coveka i to je to.
    Sa druge pak strane i vrapci na grani znaju da je Nebojsa Covic napravio niz mahinacija sa svojim Fmp i Zvezdom.Fuzijom pa de fuzijom i dan danas taj vesti manipulant uzrpira Srbsku kosarku.Licno sam vise puta citao njegove bahate izjave da ce licno uciniti sve protiv crno belog sveta.Zato je a i zbog mnogo cega jos drugog zvezda trebala da snosi zestoke konsekvence.Umesto toga Covic je kakve li ironije jos promovisan u predaednika ABA lige.Sramota!

    0
    0
    Odgovori
    • Svojevremena izjava Rase Radovanovica,dok je bio Covicev saradnik,ne striktno od reci do reci ali uz ovakav size : Uz jedan ozbiljan rad podigli smo klub (FMP) na zavidan nivo.Bili smo u vrhu,iz omladinskog pogona redovno izbacivali talentovane kosarkase,zatvorili potrebnu finansijsku konstrukciju.Na zalost,bili smo svesni da je to sve kratkog daha jer sta god uradili cinjenica je bila da nemamo veci broj navijaca.Zbog toga nismo mogli da racunamo da cemo moci da privucemo ozbiljnije sponzore.Zato nam je bilo jasno da je neophodna saradnja sa nekim vecim klubom.Prvi na listi zelja je bio Partizan ali tamo nisu zeleli ni da razmisljaju o takvoj kombinaciji.Prirodno,sledeca je bila C. Zvezda…Eto,ovo je razlog Covicevog rada na demontiranju Partizana.Osveta i satiranje konkurencije,jer koliko god novca ulozili u Zvezdu FMP dok je Partizana to nije siguracija osvajanja titula.

      0
      0
      Odgovori
  4. Premlacivnje,gepekovanje,otimanje igraca 20 god…..i opet stoka bez sramna o postenju ma P.s.m vam se ponovo na vase postenje.Vratite se u ZG i igrajte se sa Cibonom uljezei smradovi jedni licimjerni.Crno belo zlo…..je unisteno i sad se gusite u sopstvenom smradu gamadi jedna.Lazni moralisti

    0
    0
    Odgovori
  5. Mali klub iz Zeleznika, pa mi to pricamo od pocetka. Nista vi novo niste rekli. Trajace ti anonimusi jos godinu dve i cao u zaborav.

    0
    0
    Odgovori
  6. CIJA JE FMP-kkcz, CIJA … !? srpsko – hrvatska nagodba … !!! od kada sam o tome pisao … : DA SU ONI ADMINISTRATIVNA-POLITICKA-MAFIJASKA (finasijska) PREVARA. covic, todoric i ostali …uz direktnu pomoc autoriteta drzave-vlasti Srbije, NAPRAVISE VESTACKU TVOREVINU OD FMP-a i PREZADUZENE-ZAMRZNUTE PA USPAVANE kkcz. na tom putu IM je kao prepreka stajala kosarkaska INSTITUCIJA kk partizan sa DULOM VUJOSEVICEM … NJIH UKLONISE … DANILOVICA UDOMISE … da bi ostvarili prevlas-dominaciju van terena u srpskoj i regionalnoj kosarci … kako bi (obezbedili – zamenili kosarkasku INSTITUCIJU kk partizan) obezbedili stalno igranje u elitnoj ligi evrope … KOJI PLEN … KOJE ZLO SRPSKOM SPORTU NAPRAVISE … ISTINA JESTE SPORA … ALI … DOSTIZNA !!! tek ce mo se naslusati i nagledati: MANIPULACIJA, LAZI, PREVARE I PLJACKI U I OKO drzavnog projekta – zvezde sa filijalom iz beogradskog predgradja – zeleznik … da se ovo … osporavalo, znacaj i poslovi opravdaju a PREVARA I PLJACKA umanjila-osporila … ista svede na izmisljenu pricu, MRZNJU (prema Srbiji, srpskom narodu, pravoslavlju i zvezdi … TODORIC je srbin pravoslavac samo to mi nismo znali) , BOLESNICIMA i svasta nesto … ONIH STO SU sve ovo … VIDELI i kad se sve to … pred svima nama desavalo. mediji su sad na potezu (onda su bili njihovi)… da pokazu ciji su i koliko im je do srpskog sporta stalo … budimo strpljivi, ISTINA je iznad svih nas … za spas nas.

    0
    0
    Odgovori
    • hehe sve si u pravu,zvezda je otimala igrače,zvezda je upadala sudijama u svlačionice,zvezda je državni projekat od 1992,zvezda je odlučila da ko ne igra za zvezdu ne može igrati u reprezentaciji,ta zvezda je otela Vujanića od partizana ,ta zvezda tlači partizan još od 1945 god,ta zvezda je nameštala titule ta zvezda koja je osnovana negde u HRVATSKOJ,ta zvezda koja se usprotivila partizanu koja je uspela da bude državni projekat od 90-tih na ovamo e zvezdo, zvezdo što si takva i što tako sjajiš….

      0
      0
      Odgovori
    • sta tebe briga za srpski sport odjednom? nisi se bunio u vreme tvoje „dominacije“ sto je srpska kosarka bila na najnizim granama u poslednjih 70 godina? igrali smo kvalifikacije kvalifikacija za evropsko prvenstvo, igraci su odbijali reprezentaciju bez blama…jel za to kriva Zvezda? jel Zvezda kriva sto je u vreme “ dominacije“ nestalo 6 klubova sa lica zemlje, vojvodina, bfc, metalac, radnicki kg, beobanka, spartak i zamalo Zvezda? ili mozda zato sto ste uredno odbijali da placate obestecenja tim klubovima za igrace koje ste otimali od njih? vi ste najvece zlo koje se desilo Srbiji od 45. na ovamo…tj od vaseg dolaska iz zagreba!

      0
      0
      Odgovori
  7. Parket je pravo merilo gubite 40-50. razlike pa onda nesto pricate. Konkretno Cibona a i nemate ni para ni publike ovo drugo vazi za Cedevitu.Reprezentativna kosarka vam je nula Srpska repka treca- cetvrta garnitura pa zamalo da osvoji evropsko prvenstvo

    0
    0
    Odgovori
    • zvezda JE NAJVECE ZLO KOJE POSTOJI!DA SU KLUBOVI U REGIONU PAMETNI TREBALI BI SVI DA VAM OKRENU LEDJA PA IGRATE SAMI SA SOBOM!TADA BI STE BAR NESTO OSVOJILI A DA NISTE KUPILI ILI NAMESTILI!

      0
      0
      Odgovori
  8. Kod nema rezultata svi se hvataju za postenje…..i Cibona i gradski im rival Partizani ma znas sta P.s.m vam se ja na vase postenje.To sto ste pali svi su vam krivi i sto ste dugove napravili za sve Zvezda kriva.Ma sram da Vas bude nitkovi jedni i spletkaroso.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter