Desila se situacija kao na jednom od ‘večitih derbija’ kada je manje od deset igrača bilo na parketu.

Povezane vesti

Zapravo, za razliku od te situacije – snage su ovoga puta bile ravnopravne, četiri na četiri.

Opšta tuča obeležila je ovu rundu šampionata Hrvatske. U Splitu je Zadar ubedljivo porazio istoimenu ekipu i tako ostao prvi uz Cedevitu koja takođe ove sezone ima samo jedan poraz, ali i meč manje te je trenutno drugoplasirana.

Ali ipak košarka nije bila u prvom planu na dalmatinskom derbiju. Već tuča. Glavni akteri nje su bili Preston Nouls, Pavle Marčinković i Mate Kalajžić. Sve je počelo koškanjem Noulsa i Maričnkovića dok je napad još trajao, da bi nekadašnji kapiten Zadra, koji sada nastupa za Split, pokušao da udari Amerikanca. Obe ekipe su ubrzo utrčale na teren, a među njima željan konflikta bio je mladi Kalajžić kome se to obilo o glavu. Igrač Splita je pritrčao Noulsu u želji da ga udari, ali ga je Amerikanac jednim udarcem u glavu oborio na zemlju, što bi se u nekom drugom sportu reklo – nokautirao ga.

Uspela je sitaucija i nekako da se smiri, a onda je težak posao bio na arbitrima. Posle dužeg većanja dogovoreno je da se isključe obe klupe, kao i igrači koji su započeli incident – Nouls i Marčinković, tako da se poslednjih sedam minuta utakmice igralo četiri na četiri.