0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Velika drama u ‘Morači’ – preokret u poslednje tri sekunde u prvom duelu Budućnosti i Cedevite! (VIDEO)

Objavljeno: 18.03.18 u 22:55

Košarkaši Budućnosti uspeli su da u neizvesnoj završnici savladaju ekipu Cedevite sa 84:83 u prvom meču polufinalne serije plej-ofa ABA j.t.d. lige.

Nakon što je Crvena zvezda ubedljivo savladala Mornar u meču koji nije nosio rezultatsku neizvesnost, Budućnost i Cedevita su sve to ‘nadoknadili’ i priredili nam veliku zabavu i ludu završnicu.

Ceo meč protekao je u rezultatskoj klackalici, bilo je tu i atraktivnih poteza i generalno bilo je jasno da ćemo gledati efikasan meč, budući da se radi o plej-of utakmici.

U samu završnicu sa prednošću je ušla Cedevita. Dva minuta pre kraja imala je pet poena prednosti, a onda je Gibson iz ‘očaja’ pogodio neverovatnu trojku, lopta je izašla, pa se vratila u koš i spustio Budućnost na minus dva.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Zatim je Gordić pogotio novu trojku, ali je i pored toga Cedevita imala četiri poena više na 45 sekundi pre kraja. Gordić je smanjio na minus dva, a onda je izblokiran prilikom polaganja od strane Vila Čerija.

Isti igrač je morao da bude fauliran, da bi Amerikanac promašio oba slobodna bacanja. I ne samo to, u poslednjem napadu domaćih faulirao je Gordića, koji je ubacio oba bacanja.

Ostalo je 2,8 sekundi do kraja, opet je Čeri preuzeo odgovornost i promašio je šut za pobedu. Iako je do tada bio najbolji u timu Cedevite.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Čeri je bio najefikasniji na ovom susretu sa 24 poena, ali je od junaka stigao do tragičara. Pravi heroj je Nemanja Gordić, koji je ubacio 23 poena, a uz njega Gibson je imao 16, Ivanović 12, a 11 je postigao Nikolić.

Plej-of ABA j.t.d. lige
polufinale, prvi mečevi:

Crvena zvezda – Mornar Bar 91:63
Budućnost – Cedevita 84:83

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter