0
Košarka

NBA: Nikola Jokić je mašina, novi ‘tripl-dabl’! Teo sjajno asistirao, ali je slabo pogađao… (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.18 u 09:10

U noći između četvrtka i petka odigrano je devet mečeva u NBA ligi, a na parketu su se našla dvojica srpskih reprezentativaca.

Mnoge zvezde među NBA centrima su ‘polomili’ zube u okršaju sa Nikolom Jokićem, zašto to ne bi bio slučaj i sa Andreom Dramondom. Tako je i bilo, Jokić je održao još jedan čak kreativne košarke i u trijumfu svog Denvera nad Detroitom rezultatom 120:113.

Srpski as je ubacio 23 poena (8/15 iz igre) i ostvario 12 skokova i 10 asistencija, te imao po tri ukradene lopte i blokade. Posle meča i sam Dramond nije mogao da se načudi njegovoj dominaciji u svakom pogledu.

– Imao je paklenu utakmicu, tripl-dabl i pobedu. Ulazio sam konstantno u njega i pokušavao da pogodim. On nije ni pokušavao da blokira šuteve, samo je stajao, trudio se da izbori faul i vrati se u napad – rekao je Dramond.

Blejk Grifin je postigao 26 koševa, baš kao i Džamal Marej, dok je Vil Barton imao kao i Jokić – 23. Njih četvorica ukupno 98 poena, nije bilo realno da Denver izgubi.

(Izvor: youtube / FreeDawkins)

Miloš Teodosić ponovo nije bio starter u duelu njegovih Klipersa i Hjuston Rokitsa, što je bio povratak Krisa Pola na megdan svojoj nekadašnjoj franšizi.

Srpski plej je na parketu proveo 20 minuta i upisao je četiri asistencije, ali i samo tri poena, jednu pogođenu trojku uz šut iz igre 1/3.

Boban Marjanović, sa druge strane, ponovo nije dobio ni sekund na parketu, što iznenađuje obzirom da je bilo prostora da se iskoristi igra pod košem protiv Hjustona.

Ovako, ‘rakete’ su nastavile svoju seriju ponovo preko Džejmsa Hardena, strelca 24 poena. Erik Gordon je imao 23, a Klint Kapela 19 poena. U taboru Klipersa najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 29, Ostin Rivers je imao 20, ali nedovoljno da se sruši prvi tim Zapada.

(Izvor: youtube / Rapid Highlights)

NBA, rezultati:

Indijana – Toronto 99:106
Atlanta – Šarlot 117:129
Njujork – Filadelfija 110:118
Hjuston – Los Anđeles Klipers 101:96
Memfis – Čikago 110:111
San Antonio – Nju Orleans 98:93
Denver – Detroit 120:113
Juta – Feniks 116:88
Portland – Klivlend 113:105

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter