0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

‘SVAŠTA BI URADIO ZA 11 POBEDA’: Alimpijević detaljno objasnio situaciju oko povrede Dangubića (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.18 u 21:59

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je prezadovoljan nakon trijumfa protiv Valensije, a objasnio je i situaciju oko problema sa povredom Nemanje Dangubića.

Pre utakmice Alimpijević je naglasio da će igrači dati sve od sebe da vrate navijače na tribine i reklo bi se da su u tome i uspeli.

– Važna utakmica pred početak plej-оfa, igrali smo sa velikim samopouzdanjem, pogađali su sa velikim procentom, pojačali smo odbranu i pobedili. Ovo nam je bilo potrebno, hvala navijačima što su nas podržali i još jednom bih ponovio koliko je ova pobeda bitna pred početak plej-ofa ABA lige – istakao je Alimpijević.

Posebno interesantno bilo je objašnjenje oko povrede nemanje Dangubića.

– Niti sam imao potrebu da prevarim, niti bilo šta… Protiv Igokee je krenuo sa nama na put i trenirao je i pred utakmicu je zamolio da se ne koristi previše jer oseća bol. Taj bol u kolenu se i kasnije osetio na treninzima, pa smo ga poslali na dodatne kontrole, na kojima je ustanovljeno da neće sigurno igrati prvu utakmicu plej-ofa, dve utakmice Evrolige, a ne mogu da garantujem ni za drugu utakmicu plej-ofa. Sve što smo uradili sa dodatnom terapijom, a poslat je u Nemačku i sutra se vraća. Uradili smo da bi on bio spreman za finale plej-ofa – objasnio je trener Zvezde.

Na pitanje da mu je neko ponudio 11 pobeda pre početka sezone, Alimpijević je rekao:

– Iskreno, da je neko ponudio 11, u tom trenutku bio bih svašta spreman da uradim za taj broj pobeda. Postoji i velika finansijska dobit od 11 pobeda u Evroligi, ali za prvu godinu u ovom sistemu, u drugoj godini ovog režima takmičenja, ovo je za nas veliki uspeh i ne zanima me šta ko misli. Prebacili smo planove kad je Evroliga u pitanju – rekao je između ostalog strateg crveno-belih.

(Izvor: youtube / Sport Klub)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter