Nekadašnji košarkaš Partizana čija karijera je u strmoglavom padu u poslednje vreme, mada je u februaru potpisao ugovor sa Limožem, veoma oštro je govorio o crno-belima.

Povezane vesti

On je za francuski portal BeBasket otkrio da su mu crno-beli “uništili košarkašku reprezentaciju”.

– Nisam ništa mogao da kontrolišem. Nijednu vest nisam prvo dobio, niti me je iko pitao za mišljenje, moju stranu priče. Ne poznajem jezik, nisam nikada pričao sa mnogim ljudima odande, a vređali su me… Na primer, da li mi je smisao za humor loš ako postavim glupu foru na Instagram ili Tviter?

Pre dolaska u Partizan, u Betisu je dobio otkaz posle samo mesec dana, ali i dalje tvrdi da nije kriv, iako su mediji izveštavali o navodnom sukobu koji je imao sa trenerom Alehandrom Martinezom:

– Tamo sam bio najbolji! Imao sam problema sa trenerom, da, bilo je i ružnih reči, ali je predsednik kluba presekao, ne trener. Isto je bio i u Partizanu zbog društvenih mreža. Instagram i košarka ne idu zajedno… Ali, to je moj privatni život, i mogu da na Instagram stavljam šta god hoću, dok god to ne šteti Partizanu, rekao je Samjuels, aludirajući na problem koji je nastao zbog njegovog seksističnog komentara posle davanja intervjua novinarki Sport kluba.

Potom je dodao:

– Igrao sam celu karijeru na jedan način, i u Barseloni, Milanu, Klivlendu, Lujvilu, nigde nije bilo problema. A onda se desi nešto bezazleno, čiji samo eho uništi ono što sam gradio od svog 14. rođendana. 

Samjuels je preko instagrama pitao kada će dobiti platu, što je izazvalo revolt navijača, posle čega su usledile priče o teškoj finansijskoj situaciji crno-belih, a isto se dogodilo i sa Betisom:

– Povredile su me te priče, uticalo je sve to da ne mogu da nađem angažman. Partizan i Sevilja su me uništili i srušili šta sam uradio do sad. A ni cent nisam dobio od njih… Ne znam zašto rade sve to, ako ništa nisu izgubili? Pogotovo što prema njima nisam imao nikakvu obavezu, a ni oni nisu budućnost želeli da grade na meni, zaključio je Jamajčanin.