0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Kakva rapsodija Crvene zvezde! Magične dve četvrtine, tinja nada da se ipak može u plej-of (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.18 u 20:40

U 26. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Valensije u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 106:90.

Kako se sezona bliži kraju, a šanse Crvene zvezde za plasman u plej-of bivaju sve manje, tako i Delije posustaju i odustaju od dolaska u dvoranu ‘Aleksandar Nikolić’. Tako smo večeras gledali meč pred neuobičajeno malo gledalaca, ali makar borbenost pulena Dušana Alimpijevića nije izostala.

Ona bi možda donela veću razliku na početku, da Španci nisu meč otvorili sa trojkama 4/4 i kasnije nastavili u nesmanjenom ritmu da održavaju rezultatski egal, pa čak i povedu.

U drugoj deonici videli smo klackalicu i smene ekipa u vođstvu, a uz veliki broj poena na pauzu je ipak Crvena zvezda otišla sa zalihom od dva poena – 50:48.

Pokušaji sa distance i akcije baš za te šuteve su najjače oružje Španaca, ali se čekalo da im procenti padnu, a razlika u korist Zvezde poraste. Međutim, ‘slepi miševi’ su odlično šutirali i početkom trećem četvrtine, ali je Zvezda imala spremne odgovore.

I onda, kada je napokon malo pao procenat šuta Valensije, Zvezda je ‘namirisala krv’ i pojačala odbranu, što je rezultiralo stvaranjem prve veće osetnije prednosti.

Krajem treće četvrtine Džejms Feldin je vezao svojih sedam poena (koš u kontri, dva bacanja i trojka), na šta se nadovezao i Pero Antić trojkom, pa je u poslednjih 10 minuta domaći tim otišao sa čak ‘plus 12’, rezultat je glasio 79:67.

A onda rapsodija Crvene zvezde! Feldin i Antić su započeli šutersku kanonadu, a u poslednjoj deonici nastavili su redom, Feldin, Bjelica, Enis, Lazić, neki od njih i po više puta, pa je munjevitom brzinom Zvezda stigla do 20 poena prednosti i ‘stotke’.

U trećoj deonici Zvezda je postigla 29, a u četvrtoj 27 poena, tu leži odgovor kako je stigla do 11 pobede u ovosezonskoj Evroligi.

Feldin je rešetao iz svih pozicija, i na kraju je meč završio sa 30 poena i bio ubedljivo najefikasniji na meču. Iza njega su bili Ročesti sa 17 i Lesor sa 16 poena, dok su u ekipi Valensije najistaknutiji bili Rafa Martinez sa 22, ali ga nije bilo u poslednjih 13 minuta, a Joan Sastre i Erik Grin su imali po 16 koševa.

Crvena zvezda – Valensija 106:90

Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’.
Sudije: Lotermozer (Nemačka), Koromilas (Grčka), Ambrosov (Ukrajina).

Crvena zvezda: Davidovac, Lazić, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

Valensija: Tomas, Puerto, Garsija, Abalde, Dio, Van Rosom, Ferando, Dubljević, Vibes, Martinez, San Emeterio, Plajs, Vilijams, Sastre, Grin, Dornekamp.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter