0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: ‘Zmajčeki’ slomili pantere u Železniku i sustigli ih na tabeli

Objavljeno: 03.03.18 u 22:00

Košarkaši Olimpije slavili su na gostovanju ekipi FMP-a rezultatom 86:81, umeču 21. kola regionalne košarkaške lige.

Ljubljančani su do pobede u Železniku stigli nakon neizvesne žavršnice, iako su znatno ranije mogli da otklone svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Ekipa Olimpije je u dobro otvorila ovu utakmicu, od starta preuzela rezultatsku i terensku kontrolu pa su na veliki odmor otišli sa vođstvom od 45:37, a sredinom trećeg kvatala imali su i velikih 63:47.

Ipak u nastavku kao da je došlo do njihovog opuštanja što je FMP znao da iskoristi, posteeno je topio razliku i na četiri minuta pre kraja prišao na 77:76.

Sa minimalnom razlikom gostiju ušlo se i u poslednjih 30 sekundi utakmice (82:81), a pobedu slovenačko tima zapečatili su Badžim sa penala i Morgan zakucavanjem za 86:81.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Badžim sa 21, Hrovat sa 18, odnosno Morgan sa 16 poena. Dok domaćina se izdvojio tandem Filip Čović (6as) -Majkl Odžo (9sk), koji su postigli po 19 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter