0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Fener slomio Real u Madridu, nakon neizvesne završnice

Objavljeno: 02.03.18 u 23:12

Košarkaši Fenerbahče Ulkera slavili su na gostovanju „kraljevskom klubu“ rezultatom 86.83, u utakmici 24. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa Željka Obradovića ključnu razliku na ovom meču je napravila krajem treće deonice, kada su sebi obzbedili dovoljnu prednost za sam finiš i tako došli do svoje 17 pobede.

Gosti su utakmicu u Madridu otvorili na sjajan način, pošto su do polovine prve četvrtine već imali dvocifrenu prednost, rezultat je bio 12:2. Ipak zatim je usledilo furioznih pet minuta Reala, koji do kraja prve deonice rezultat stavlja u egal 20:20.

Tokom drugog desetominutnog perioda, ekipa Pabla Lasa je bila nešto bolja i održavala blagu prednost koja je pri odlasku na veliki odmor iznosila 45:40. Kako je u trećem kvartalu Fener uzvratio Madriđanima sa kamatom, u odlučujući kvatal se ušlo blagom predošću gostiju od 68:65.

Najveću prednost koju je istanbulski tim imao tokom poslednjeg perioda iznosila je šest razlike, koliko je bilo na nešto manje od četiri minuta pre kraja. Tu prednost su i zadržali, pre svega zahvaljujući šuterskom raspoloženom Kostasu Slukasu.

Grčki plejmejker je utakmicu završio sa 20 poena, poen manje su upisali Džejms Nanali Luiđi Datome dodao 16 poena. Zapaženu partiju imao je i povratnik na parket, Nikola Kalinić, koji je na ovom susretu uz sedam poena imao i dve asistencije i skok, dok je Marko Gudurić meč završio sa po svega tri poena i asistencije i dva skoka.

Kod Reala Džejsi Kerol je ubacio 15 poena, poen manje Luka Dočić, dok je Fakundo Kampaco uz 11 poena imao i pet skoka.

Evroliga, 24. kolo:

Četvrtak

Žalgiris – Barselona 90:74
Makabi Tel Aviv – CSKA Moskva 73:93
Valensija – Brose Bamberg 86:70
Milano – Efes 77:64
Baskonija – Himki 87:77

Petak

Crvena zvezda – Unikaha 76:74
Panatinaikos – Olimpijakos 85:87
Real Madrid – Fenerbahče

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter